Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bomba iz Njemačke

Njemačka legenda gura Kovača na klupu Borussije: ''Favre odlazi, Niko dolazi''

Čini se da su dani na klupi Borussije Dortmund odbrojeni za Švicarca Luciena Favrea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Borussia Dortmund poražena u velikom derbiju protiv Bayerna u utorak navečer, san o tituli prvaka Njemačke vjerojatno je izgubljen. Bayern je u Dortmundu slavio s 1:0 nakon majstorije Joshue Kimmicha. 

U razgovoru s trenerom Borussije Lucienom Favreom njemačka javnost dobila je dojam da on na koncu ove sezone napušta momčad, a cijelu je stvar nakon toga zapaprio stručni komentator njemačkog Sky Sportsa, bivši njemački reprezentativac

gol expired Hrvatski stoper oduševio nogometni svijet: U razmaku od četiri dana u džep pospremio Haalanda i Havertza divider

"Već mjesecima slušam o tome. Ne čitam novine, ali znam kako to ide. O svemu ćemo pričati za nekoliko tjedana", izjavio je Favre i dao naslutiti da će za nekoliko tjedana, kada završi sezona u Bundesligi, prestati biti trener žuto-crnih.

U emisiji nakon utakmice legendarni Lothar Matthaus otkrio je da vidi isključivo jednog nasljednika - Niku Kovača.

"Čim sam vidio izjavu, pomislio sam: Favre odlazi, Niko dolazi. To je bila moja prva misao nakon njegove izjave", kazao je Matthaus te objasnio.

"Niko Kovač zna kako se osvajaju titule. Dokazao je to u Eintrachtu i Bayernu."

gol expired Navijači Borussije pitaju se zašto se nije oglasio VAR: Jesu li oštećeni protiv Bayerna? divider

Favre je u svojoj drugoj sezoni na klupi njemačkog diva, s kojim je do sada osvojio tek njemački Superkup. Ovim porazom od Bayerna ostao je bez prilike za uzme naslov prvaka Njemačke, a još je ranije ispao iz domaćeg Kupa i Lige prvaka.

Bivši izbornik hrvatske Niko Kovač bio je trener spomenutih njemačkih Bundesligaša od 2016. do 2019. godine, kada je sporazumnim raskidom ugovora napustio klupu Bayerna. No u tom je periodu s Eintrachtom uzeo naslov pobjednika DFB Pokala, dok je s Bayernom osvojio titulu prvaka, DFB Pokal i naslov pobjednika njemačkog Superkupa.

gol expired Nakon utakmice života skromni Pongračić ostao prizemljen: "Nisam znao da mogu i zabiti" divider

Slabiji ulazak u drugu sezonu koštao ga je povjerenja navijača i uprave, no jedan od glavnih razloga slabije igre momčadi leži i u tome što su mu senatori svlačionice okrenuli leđa.

U posljednje vrijeme povezivali su ga s dolaskom u Englesku, no Kovač bi radije ostao u Njemačkoj. Možda mu se uskoro za to pruži i prilika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider