Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva dva gola karijere

Nakon utakmice života skromni Pongračić ostao prizemljen: "Nisam znao da mogu i zabiti"

Marin Pongračić bio je junak večeri u njemačkoj Bundesligi nakon što je kao stoper postigao dva pogotka za svoj Wolfsburg.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budući stoper hrvatske reprezentacije Marin Pongračić odigrao je utakmicu života u sklopu 28. kola njemačke Bundesliga, u kojem je njegov Wolfsburg s 4:1 slavio kod Bayer Leverkusena. Pongračić je postigao dva pogotka, svoja prva dva u karijeri na profesionalnoj razini.

"Jako sam sretan zbog prva dva gola i prvih bodova koje sam donio svojoj momčadi zbog njih. Super večer. Možda ću kasnije malo proslaviti sa svojom djevojkom. Nisam znao da mogu i zabiti pogodak", rekao je kroz osmijeh presretni Pongračić u razgovoru nakon utakmice.

gol expired Navijači Borussije pitaju se zašto se nije oglasio VAR: Jesu li oštećeni protiv Bayerna? divider

Iako je Bayer bio osjetni favorit uoči utakmice, Wolsburg je sasvim zasluženo i dominantno odnio pobjedu.

"Prvih 10-15 minuta smo malo spavali. Gol prije poluvremena je bio jako važan nakon kojeg smo zaigrali još bolje. Znamo što možemo i za što smo sposobni te smo to danas i pokazali. Leverkusen je kvalitetan i morali smo biti oprezni do kraja, ali tri boda su tu i to je najvažnije", rekao je Pongračić.

On je u siječnju ove godine stigao u Wolfsburg iz RB Salzburga za 10 milijuna eura, te mu je ovo bio tek peti bundesligaški nastup. Onaj drugi protiv Dusseldorfa, prije pandemije koronavirusa, neće pamtiti po dobrome jer je u 48. minuti zaradio crveni karton. Iduće tri utakmice je bio suspendiran, a onda je u posljednjoj prije stanke sjedio na klupi.

gol expired Hrvatski stoper oduševio nogometni svijet: U razmaku od četiri dana u džep pospremio Haalanda i Havertza divider

Od povratka nogometa u njemačkog Bundesligi Pongračić je odigrao svih 270 minuta u dresu Wolfsburga, koji je upisao dvije pobjede i poraz od Borussije Dortmund.

Pongračić je do sada upisao tri nastupa za Hrvatsku U-21 izabranu vrstu, posljednji prije godinu i pol dana u prijateljskom ogledu protiv Francuske. Iako je rođen u Njemačkoj i još uvijek može izabrati za koju će reprzentaciju zaigrati, Pongračić je jasno rekao da želi igrati za Hrvatsku.

Pongračić bi se mogao naći na popisu Zlatka Dalića već za iduće okupljanje, no s obzirom na spomenutu pandemiju pitanje je kada će se to dogoditi. U svakom slučaju on je budućnost hrvatske obrane i čovjek na kojem bi uskoro mogla biti velika odgovornost u dresu Vatrenih.

gol expired Zapanjujuća brzina Bayernovog tinejdžera mnoge ostavila u šoku: "Jeb... je brz" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider