Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
usain bolt bi odobrio

Zapanjujuća brzina Bayernovog tinejdžera mnoge ostavila u šoku: "Jeb... je brz"

Bayern je srušio Borussiju, no kanadski tinejdžer je još jednom šokirao svojom munjevitom brzinom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minhenski Bayern slavio je u Dortmundu protiv domaćina Borussije s minimalnih 1:0 i pobjegao na lako moguće nedostižnih sedam bodova prednosti u utrci za naslov njemačkog prvaka. Jedini pogodak na utakmici zabio je Joshua Kimmich koji je sa 17 metara lobao vratara Burkija, koji je pritom jako loše reagirao.

No, priča večeri i ovog teksta nije pobjeda Bayerna ni spomenuti akteri jedinog pogotka, već lijevi bek Bayerna - Alphonso Davies. Riječ je o 19-godišnjem Kanađaninu koji je još jednom prezentirao svoju nestvarnu brzinu za jednog nogometaša i to u nekoliko navrata.

gol expired Hrvatska nada srušila Bayer u Leverkusenu: Dva gola stopera koji kuca na vrata Vatrenih divider

Mnoge se najviše dojmio trenutak u kojem se munjevitom brzinom stigao vratiti u obranu i zaustaviti ubojitog strijelca Erlinga Haalanda da postigne pogodak za vodstvo Borussije. Pri svom sprintu, u trenutku kada je shvatio da je norveški napadač prošao svog čuvara, Davies je zabilježio maksimalnu brzinu od 35.3 km/h!

Čisto usporedbe radi, svjetski rekorder u utrkama na 100 i 200 metara Usain Bolt u svojoj je karijeri postigao maksimalnu brzinu od 44.7 km/h, dok mu je prilikom postavljanja rekorda na stotki u Berlinu prosječna brzinu u utrci na 100 metara bila 37.58 km/h.

gol expired Remek-djelo ili velika pogreška vratara? Kako je pao gol koji je oduševio svijet i razljutio Borussijine navijače divider

Davies nije samo jednom uhvatio ovako brzi sprint tijekom velikog njemačkog derbija. Prema statistici Squawke, Davies je samo u prvom poluvremenu 30 puta sprintao, te se njegova brzina uvijek vrtila oko 35 km/h.

Reakcije na njegov sprint bile su brojne, a ono što svi misle kad vide koliko je Davies brz napisao je belgijski napadač Intera Romelu Lukaku.

"Alphonso Davies je jeb... brz."

Bilo je tu još brojnih komentara od nogometaša koji su pratili njemački derbi, nakon kojeg Bayern već može staviti jednu ruku na trofej pobjednika. Vodeći Bayern sada ima 64 boda, sedam više od druge Borussije, a do kraja sezone je ostalo šest kola.

gol expired Neočekivani junak prelomio bitku za titulu: Bayernova "katica za sve", Guardiola ga obožava divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider