Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maestralan potez

Neočekivani junak prelomio bitku za titulu: Bayernova "katica za sve", Guardiola ga obožava

Bavarci nakon trijumfa u Dortmundu imaju sedam bodova prednosti i teško će to prokockati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan trenutak inspiracije Joshue Kimmicha bio je dovoljan Bayernu da uzme sva tri boda na gostovanju kod Borussije Dortmund i istoimenom suparniku odjuri na sva tri boda.

Pred kraj prvog poluvremena njemački reprezentativac je prvo presjekao jednu loptu, a kad je opet došla do njega krajičkom oka je vidio kako je Borussijin vratar Roman Bürki istrčao i matirao ga spektakularnim lobom.

Treći gol u sezoni čovjeka za sve zadatke

Tako je veliki derbi presudio igrač od kojeg se to nije očekivalo i čiji primarni zadatak nisu golovi, za razliku od Erlinga Brauta Haalanda ili Roberta Lewandowskog. Očekivao se veliki obračun dvojice čudesnih golgetera, ali oni su na kraju ostali bez pogotka, a prevagu je donio Kimmich kojemu je to treći ovosezonski gol u Bundesligi.

Ovaj mladić je strelovito napredovao u proteklih nekoliko godina, isprofiliravši se u jednog od najboljih svjetskih all-roundera. Desni bek, defenzivni vezni, stoper, centralni vezni, čak i lijevi bek - sve su to pozicije koje je Kimmich znao pokrivati.

Njegova polivalentnost posebno je došla do izražaja u eri Pepa Guardiole koji je inzistirao na njegovom dolasku iz RB Leipziga i pod čijim se vodstvom prometnuo u stožernog igrača bavarskog giganta.

Hans-Dieter Flick, današnji trener Bayerna, Kimmicha ne želi seliti po raznim pozicijama već ga je postavio na poziciju defenzivnog veznjaka i dao mu puno povjerenje. A ovaj mu to vraća, kao što vidimo, na najbolji mogući način...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider