Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li se predomislio?

Neymar u strahu uoči Hrvatske, odlazak u Real pak proglasio besmislicom

Najbolji brazilski nogometaš trebao bi biti potpuno spreman za Svjetsko prvenstvo.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tri mjeseca već traje oporavak najvećeg brazilskog aduta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Povratak Neymara najavljen je za nedjelju kada od 16:00 na kultnom Anfieldu u Liverpoolu igraju Brazil i Hrvatska.

Tjedan dana uoči tog prijateljskog susreta zvijezda PSG-a priznaje kako još nije sasvim spreman.

''Nisam još na 100 %. Još se nelagodno osjećam kod nekih pokreta na terenu, ali ništa neće spriječiti moj povratak.''

Ipak, protiv Hrvatske možda neće zaigrati.

''Strah koji osjećam postoji zbog tromjesečnog izbivanja, ali neće me zaustaviti.''

Dok cijeli Brazil čeka njegov povratak na teren, u Europi se više brinu čiji će dres sljedeće godine nositi. Nakon što su francuski i naročito španjolski mediji transfer u Real već proglasili praktički završenim, posljednjih se tjedana stvari malo okreću.

Dolazak novog trenera Tuchela, koji je navodno uvjerio Neymara u ostanak, te izjave PSG-ovog gazde kako neće pustiti Brazilca nigdje ipak su zasad stavile transfer ''na hlađenje''.

''Moj fokus je samo i isključivo na brazilskoj reprezentaciji'', poručio je u nedjelju Neymar, no ipak je odlučio kratko prokomentirati pisanja pojedinih medija o odlasku u Madrid.

''Pričaju besmislice. Uopće nije vrijedno odgovarati na te priče'', oštro je poručio.

Je li se možda predomislio ili je to tek zatišje pred buru. Real je osvajanjem treće uzastopne europske krune te četvrte u posljednjih pet godina nadmašio samoga sebe. To će biti teško ponoviti i tko god naslijedi ovu generaciju realovaca sigurno neće biti tako uspješan.

Možda je procjena Neymara da gradi svoj put prema uspjehu ipak negdje drugdje. S druge strane, Brazilac i naročito njegov otac hirovite su naravi. Neće biti prvi puta da priča jedno, a radi drugo. Tako da ova besmislica na ljeto može postati legendarna rečenica ''uvijek samo htio igrati za ovaj klub.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider