Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
presudni sastanak s Neymarom

Veliki obrat u Parizu: Težak udarac za Real, PSG-ov as iz rukava kvari im planove

Činilo se da Neymara ništa ne može zadržati u Parizu, ali čelnici PSG-a dobili su jak argument u pregovorima.

Galerija Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) +3 Thomas Tuchel (Foto: AFP)

Neymar je proveo vrlo turbulentnu prvu sezonu u Parizu. Brazilsku superzvijezdu praktički otkad je prvi put obukao dres PSG-a, prate priče o nezadovoljstvu, neslaganju sa suigračima i trenerom te unošenju nemira u svlačionicu.

Približavanjem ljeta i prijelaznog roka sve se više piše o mogućem Neymarovu odlasku nakon samo jedne sezone u Parizu. Nije tajna da ga u svojim redovima želi Real Madrid; Florentino Perez javno je pozvao Neymara u Kraljevski klub, koji je isplivao kao jedini kandidat za dovođenje brazilske superzvijezde.

Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

No prema zadnjim vijestima, ova bi priča mogla dobiti neočekivani obrat. Vlasnici PSG-a dobili su novog asa u rukavu: riječ je o novom treneru Thomasu Tuchelu, koji, naravno, želi zadržati u momčadi igrača Neymarova kalibra.

Iznimno bitan sastanak Neymara i Tuchela 

Tuchel se sastao s Neymarom u nedjelju, a navodno je dvojac odmah ''kliknuo''.

''Bio je to važan sastanak. On je umjetnik, jedan od najboljih igrača na svijetu. Ako izgradimo strukturu oko njega tako da može pokazati sav svoj talent, bit će naš ključni igrač'', otkrio je Tuchel kako je prošao sastanak.

''Bio je jako prijateljski raspoložen i otvoren. Počeli smo pričati o nogometu, vidio sam osmijeh na njegovu licu, a to je ono što želim vidjeti'', dodao je.

Thomas Tuchel (Foto: AFP) Thomas Tuchel (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tuchel je stigao u PSG kao zamjena za Unaija Emeryja, trenera koji se nije snašao u PSG-u. Igra PSG-a nije bila na razini koja se očekivala, a dojam je bio i da teško kontrolira zvjezdanu svlačionicu.

Nogometni vizionar koji iz igrača izvlači maksimum 

Novi trener PSG-a uživa ugled velikog nogometnog uma, taktičkog vizionara koji bio mogao maksimalizirati Neymarov ogromni talent.

U Borussiji Dortmund uspio je u sličnom zadatku: Pierre-Emerick Aubameyang, Christian Pulisic i Ousmane Dembele samo su neki igrači koji su izgledali sjajno u njegovu sustavu. Slobodno možemo reći da je upravo njegovom zaslugom Borussia tako unosno prodala Dembelea Barceloni.

Thomas Tuchel (Fioto: AFP) Thomas Tuchel (Fioto: AFP)

Tuchela je posla u Borussiji koštala svađa s klupskim čelnicima, ali zle krvi s igračima nije bilo. Tuchel je često branio svoje igrače u medijima; dojam je da zna motivirati igrače i izvući najbolje od njih.

Neymarov otac uvjerava predsjednika da će njegov sin ostati u PSG-u

No Neymar je ipak zvijezda s kakvom se Tuchel nije susreo u karijeri. Tuchel je na glasu kao trener koji voli imati potpunu kontrolu nad svlačionicom, a upitno je kako će se u tu viziju uklopiti često hiroviti Neymar.

Bit će to vjerojatno najteži zadatak novog trenera PSG-a. U svojim je izjavama natuknuo da će se sljedeće sezone igra vrtjeti oko Neymara, koji će dobiti veliku slobodu u njegovu sustavu. Uvjeri li Brazilca u svoju viziju i da će baš pod njegovom paskom postati najbolji igrač svijeta, mogao bi pokvariti velike planove Reala.

Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi rekao je francuskom L'Equipeu da je uvjeren u Neymarov ostanak te da mu je to potvrdio Neymarov otac, koji se brine o njegovoj karijeri.

S Neymarovim stožerom nikad se ne zna i nije isključeno da igraju dvostruku igru, ali Tuchel je svakako dobar argument i jak adut u ruci katarskih vlasnika PSG-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider