Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
procurili detalji

Barca napokon uspjela: Dembele drugi najskuplji nogometaš u povijesti!

U Monte Carlu je napokon dogovoren transfer Ousmane Dembelea u Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što je i bilo najavljivano, uoči ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu sastali su se čelnici Barcelone i Borussije Dortmund. Razlog je bio Ousmane Dembele koji će postati drugi najskuplji nogometaš svijeta.

Borussia i Barca konačno su se dogovorile oko cijene za mladog Francuza, a mediji javljaju kako je riječ o odšteti od 105 milijuna eura (ne 120 kako su jučer pisali) koja se može popeti i na 145 milijuna uz razne bonuse koji su dogovoreni. Dembele bi trebao biti predstavljen u nedjelju ili ponedjeljak na Camp Nouu.

Bili su to mučni pregovori za Blaugranu, ali navijači napokon mogu malo odahnuti jer je njihov klub uspio dovesti ''kapitalca'' pred kojim je velika budućnost. Francuz je toliko htio u Barcu da su ga Nijemci kaznili zbog propuštanja treninga, za njega ostanak jednostavno nije bio opcija.

Logična zamjena za Neymara

Mnogi vrte glavom što Barcelona daje takav novac za 20-godišnjaka, no stanje na tržištu je takvo. Moderni nogomet uzdrmao je odlazak Neymara u PSG za rekordnih 222 milijuna eura i cijene mnogih zvijezda su naglo skočile. Naročito ako ste Barcelona, jer klubovi znaju da Katalonci jednostavno moraju dati velik novac nakon odlaska Brazilca.

Dembele je četvrto pojačanje Barce ovog ljeta. Zasad se tek desni bek Nelson Semedo, koji je stigao iz Benfice, pokazao kao pogodak, dok se povratnik Gerard Deulofeu i 40 milijuna vrijedno pojačanje iz Kine Paulinho još uvijek moraju dokazati. Navijači su naročito skeptični zbog dolaska standardnog brazilskog reprezentativca.

Hoće li doći i Coutinho?

Vidjet ćemo znači li ovaj transfer odustajanje Barce od Phillippea Coutinha koji, baš kao i Dembele, svim silama želi na Camp Nou, ali je Liverpool, baš kao i Borussia, tvrd orah u pregovorima. Navodno klub s Anfielda traži čak 150 milijuna eura.

Barcelona je skupo platila svoje najskuplje pojačanje u povijesti, no dobili su jednog od nogometaša kojem se jednog dana predviđa osvajanje Zlatne lopte. Tek mu je 20 godina i već nekoliko sezona oduševljava nogometne stručnjake. Iz Borussije odlazi nakon tek jedne sezone, ali zov jednog od najvećih klubova svijeta za njega je bio prejak.

Neymara će biti teško nadomjestiti, no Ousmane Dembele nogometaš je na kojem Barca može graditi budućnost.

Recimo i kako on neće dugo biti drugi najskuplji u povijesti, jer bi PSG uskoro trebao dovršiti transfer Kyliana Mbappea iz Monaca koji će na račun dobiti najmanje 180 milijuna eura koliko će katarski šeici platiti za njegova kolegu iz reprezentacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX