Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić veznjak sezone

Ždrijeb Lige prvaka: Očekuju nas spektakularni dvoboji!

U Grimaldi Forumu u Monacu u četvrtak je održan ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka, nažalost ove godine bez hrvatskog predstavnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klubovi su bili podijeljeni u osam skupina po četiri kluba, a ove godine dolaze iz 17 nacionalnih saveza od kojih najviše predstavnika, čak pet, ima Engleska.

Ždrijeb je, kao i prijašnjih godina, bio poludirigiran, jer se klubovi koji su predstavnici istog nacionalnog saveza ne mogu naći u istoj skupini, niti klubovi iz Rusije i Ukrajine.

Svakako najzanimljivija je skupina H u kojoj će snage odmjeriti europski prvak Real Madrid, te Borussia Dortmund i Tottenham. Zanimljivo će biti u skupini B gdje nas čeka sudar Bayerna i PSG-a. Juventus i Barcelona reprizirat će prošlogodišnje četvrtfinale u skupini D, a sudar divova očekuje nas i u skupini C gdje se susreću Chelsea i Atletico.

Natjecanje po skupinama počinje 12. rujna i traje do 6. prosinca nakon čega će po dvije najbolje momčadi iz svake skupine nastaviti natjecanje u osmini finala.

Naslov prvaka brani Real Madrid, a finale će se igrati u Kijevu 26. svibnja.

Tijekom ždrijeba dodijeljene su i nagrade za prošlu sezonu. Luka Modrić dobio je nagradu za najboljeg veznjaka sezoneAleksandar Čeferin dodijelio je Nagradu predsjednika Uefe Francescu Tottiju za njegov doprinos nogometu. Nagrada za najboljeg vratara sezone ide Gianluigiju Buffonu. Najbolji obrambeni igrač je Sergio Ramos, a najbolji napadač i igrač sezone je Cristiano Ronaldo.

Skupine

Skupina A: Benfica, Manchester United, Basel, CSKA

Skupina B: Bayern, PSG, Anderlecht, Celtic

Skupina C: Chelsea, Atletico Madrid, Roma, Quarabag

Skupina D: Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting

Skupina E: Spartak, Sevilla, Liverpool, Maribor

Skupina F: Šahtar, Manchester City, Napoli, Feyenoord

Skupina G: Monaco, Porto, Bešiktaš, RB Leipzig

Skupina H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider