Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatreni imali svoje prilike

Brazil pobijedio Hrvatsku na Anfieldu: Vratio se Neymar i sjajnim golom najavio pohod na svjetski naslov

Hrvatska je u prijateljskom susretu u Liverpoolu izgubila od Brazila rezultatom 2:0.

Galerija Neymar protiv Hrvatske (Foto: AFP) Neymar i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +6 Luka Modrić protiv Brazila (Foto: AFP)

Jedan od glavnih favorita za naslov svjetskog prvaka, Brazil slavio je s 2:0 protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici odigranoj u Liverpoolu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje počinje za desetak dana.

Prvi pogodak za Brazil postigao je povratnik na teren Neymar u 69. minuti, a Roberto Firmino potvrdio je pobjedu na samom kraju utakmice u 93. minuti.

U prvih 45 minuta Hrvatska je odigrala vrlo dobro. Brazilci se nisu previše razmahali u tom periodu, a Dejan Lovren bio je najbliže pogotku nakon udarca glavom. U drugom dijelu utakmice Brazil je bio bolji, naročito nakon što je Luka Modrić napustio travnjak.

Hrvatska je krenula u sustavu 4-2-3-1, s tim da je Vida umjesto stopera igrao na poziciji lijevog braniča. Iako je u prvom poluvremenu bilo malo smislenih akcija, hrvatska reprezentacija je ostavila nešto bolji dojam.

Prvu prigodu imao je Lovren, koji je 13. minuti, nakon kornera, pucao je glavom, ali je lopta prošla tik uz stativu. Dvije minute kasnije Modrić je presjekao jednu loptu na brazilskoj polovici i uposlio Kramarića, ali njegov udarac sa 18 metara obranio je vratar Alisson. Posljednju šansu Hrvatske u prvom poluvremenu kreirao je Rebić, koji je u 29. minuti probio lijevi bok i ubacio za Perišića, koji je promašio loptu. Najopasniju situaciju Brazilci su stvorili u 31. minuti, ali je udarac Williana blokirao Ćorluka.

U drugom poluvremenu u igru je ušao najskuplji svjetski nogometaš Neymar, koji se je oporavio od ozljede stopala, ali još nije na sto posto. Njegovim ulaskom Brazilci su postali puno opasniji i češće su boravili u našoj polovici. No, Hrvatska se uspješno nosila sa tim napadima, a u 59. minuti prilika za "vatrene". Kramarić je ubacio s lijeve strane, Rebić je pucao glavom iz teške pozicije, no vratar Alisson bio je na mjestu.

Jeste li zadovoljni igrom Hrvatske protiv Brazila?

Ukupno glasova:

Izmjene i Neymar presudilim pobjednika

Treba napomenuti da je u prvih 20 minuta drugog poluvremena izbornik Dalić napravio četiri izmjene, iz igre su izašli Ćorluka, Modrić, Badelj i Rebić.

Bolja igra Brazila u drugom poluvremenu dala je rezultata u 69. minuti. Neymar je primio loptu u šesnaestercu, promiješao je našu obranu i zabio je za 1-0. Pobjedu Brazila potvrdio je Firmino u sudačkoj nadoknadi (90+3).

Bio je ovo četvrti susret Hrvatske i Brazila, uz tri pobjede Selecaa, dok je jedan susret završio remijem.
U prijateljskom susretu 2005. godine Brazil je kao aktualni svjetski prvak na splitskom Poljudu odigrao 1-1 protiv Hrvatske. Godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na SP u Njemačkoj, a Brazil je bio uspješniji sa 1-0. Vatreni i Selecao su treći puta igrali međusobno na otvaranju Svjetskog prvenstva 2014. u Sao Paolu, a slavio je domaćin 3-1.

Vatreni se odmah nakon utakmice protiv Brazila vraćaju u Hrvatsku, te će do srijede trenirati na Rujevici. U ponedjeljak bi izbornik Zlatko Dalić trebao objaviti konačan popis igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo, a posljednju pripremnu utakmicu Hrvatska će igrati sa Senegalom, 8. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku.

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko (Jedvaj, 88), Ćorluka (Ćaleta-Car, 52), Lovren, Vida, Badelj (Brozović, 61), Rakitić (Bradarić, 83), Rebić (Pjaca, 64), Modrić (Kovačić, 58), Perišić, Kramarić.

BRAZIL: Alisson, Danilo, Thiago Silva, Miranda (Marquinhos, 65), Marcelo (Filipe Luis, 60), Paulinho, Casemiro, Fernandinho (Neymar, 46), Coutinho (Fred, 82), Jesus (Firmino, 60), Willian (Taison, 82).

STRIJELCI: 0-1 Neymar (69), 0-2 Firmino (90+3).

SUDAC: Michael Oliver (Engleska)

STADION: Anfield

GLEDATELJA: 42.000

Hrvatska - Brazil 0:2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider