Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi put u povijesti

Najduža utakmica u povijesti: Počela je prije pola godine, nastavlja se nakon neviđene situacije

Jedan će trener započeti, a drugi dovršiti utakmicu kakva nije viđena u španjolskoj povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugoligaškim susretom Rayo Vallecana i Albacetea (srijeda, 20:00) nastavlja se nogometna sezona u Španjolskoj. Bit će to, kako piše madridska Marca, najduža utakmica u povijesti Španjolske.

Počela je još u prosincu 2019., ali prekinuta je zbog vrijeđanja Albaceteova Romana Zozulje, zbog čega su njegovi suigrači na poluvremenu odbili izaći na travnjak. Bio je to prvi slučaj prekida utakmice u španjolskoj povijesti zbog skandiranja s tribina.

Nastavit će se pet mjeseci i 26 dana kasnije, što je novi španjolski rekord. Dosad je tu titulu držala utakmica Osasune i Real Madrida iz 1989. koja je prekinuta u 43. minuti pa je nastavljena tri mjeseca i pet dana kasnije.

gol expired Ibrahimović i Kaka od iduće sezone u istom klubu? Vlasnik raspirio maštu navijača divider

Rušenju rekorda pomogao je i koronavirus, koji je paralizirao svijet sporta na nekoliko mjeseci. Utakmica će se nastaviti u 46. minuti s igračem manje za Albacete jer je veznjak Eddy Silvestre dobio crveni karton potkraj prvog poluvremena. Rezultat je 0:0. Zanimljivo, Albacete je u međuvremenu promijenio trenera, pa će jedan strateg početi, a drugi završiti utakmicu.

Posebna pozornost bit će usmjerena na Zozulju, ukrajinskog nogometaša kojeg se povezuje s ekstremnom desnicom. Zozulja je svojevremeno trebao zaigrati za Rayo, ali napustio je madridski klub nakon svega nekoliko sati zbog prosvjeda tradicionalno lijevo orijentiranih navijača.

Kada se vratio u dresu Albacetea, dočekali su ga povicima da je "je**ni nacist", što je na kraju dovelo i do prekida utamice. Zozulja tvrdi da nije nacist, nego da samo podržava i pomaže legitimnu ukrajinsku vojsku.

gol expired Ratni zločinac odgovorio legendarnom komentatoru i navijaču Zvezde: "Ustaška Kockico, Milojko Paveliću" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider