Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbili igrati

Skandal u Španjolskoj: Prvi put prekinuta utakmica zbog skandiranja publike

Utakmica španjolske Segunde između Rayo Vallecana i Albacetea prekinuta je zbog neprimjernog skandiranja publike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put u povijesti u Španjolskoj je prekinuta utakmica zbog neprimjerenog skandiranja s tribina, piše katalonski Mundo Deportivo.

Radi se o jučerašnjoj utakmici Druge španjolske lige (20. kolo) između Rayo Vallecana i Albacetea u Madridu.

Albacete je odbio izaći na travnjak u drugom poluvremenu nakon što domaći navijači nisu prestajali skandirati svojem bivšem igraču, Ukrajincu Romanu Zozulji: "Nacist, nacist..."

gol expired Najtraženiji tinejdžer Europe odabrao novi klub: Je li presudio kontroverzni menadžer? divider

Sudac je prekidao utakmicu u prvom poluvremenu na nekoliko minuta, ali nekako se otišlo na odmor. Budući da se situacija nije smirivala ni nakon nekoliko upozorenja s razglasa da će se utakmica prekinuti ako navijači ne prestanu s uvredljivim skandiranjem, Albacete je odlučio da neće igrati drugo poluvrijeme, a suci su prihvatili njegovu odluku.

La Liga je podržala Albaceteovu odluku da ne izađe na teren. Iako još nije službeno, španjolski mediji tvrde da će se utakmica odigrati, ali ne zna se kada i pod kojim uvjetima.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) Ždrijeb Lige prvaka: Spektakli već u osmini finala, Liverpool i Man City stižu u Madrid! divider

Potpredsjednik Albacetea Victor Varela prokomentirao je nastalu situaciju:

"Sudac je taj koji donosi odluku o suspenziji, ali ima konsenzus svih strana.“

Kaže da je Zozulja bio silno potresen i da je plakao u svlačionici.

"U nogometu se može dogoditi da vam se ne sviđa neki igrač, ali ovakvo je ponašanje neprihvatljivo i mora se iskorijeniti jer nas sve sramoti", poručio je Varela.

gol expired Valencia bila nadomak pobjede protiv Reala, ali u zadnjim sekundama se ukazao Benzema divider

Početak konflikta između uglavnom ljevičarski nastrojenih navijača Raya i Zozulje dogodio se prije dvije godine kada je Ukrajinac došao u madridski klub na posudbu iz Betisa.

Nekoliko dana poslije uprava kluba objavila je da je raskinula ugovor sa Zozuljom zbog pritiska radikalne frakcije navijača Raya zvane Bukaneros. Oni su optužili ukrajinskog reprezentativca da je povezan s neonacističkim grupama u Ukrajini, zaključuje Mundo Deportivo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider