Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Možda već ove zime?

Najtraženiji tinejdžer Europe odabrao novi klub: Je li presudio kontroverzni menadžer?

Mladić za kojeg je do prije nekoliko mjeseci malo tko čuo trenutačno je vruća roba na nogometnoj tržnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispadanje Red Bull Salzburga iz Lige prvaka moglo bi ubrzati transfer njihove glavne zvijezde u neki veći i bogatiji klub.

Erling Haaland ove je jeseni oduševio cijeli nogometni svijet i u austrijskoj Bundesligi, gdje u 14 nastupa ima čak 16 golova i šest asistencija, i na najvećoj pozornici - Ligi prvaka.

U skupini E ovaj 19-godišnji Norvežanin u šest je utakmica Liverpoolu, Napoliju i Genku utrpao osam golova, te postao prava senzacija.

Postavio rekord za pamćenje

Haalandu su ovosezonski nastupi bili prvi uopće u najjačem klupskom natjecanju svijeta i odmah je postavio jedan nevjerojatan rekord. Naime, prvi je igrač u povijesti Lige prvaka koji je u svoja prva tri nastupa zabio šest golova, što je doseg koji će tko zna kad, ako ikad, biti nadmašen.

Naravno da je takav stroj za golove zapeo za oko brojnim većim i bogatijim klubovima. Prije nekoliko dana Haaland je bio na pregovorima u Dortmundu, ali oni nisu urodili plodom, pa je, kako prenose engleski i norveški mediji, izričito naglasio kako želi u Manchester United.

Ključni je čovjek cijele operacije Mino Raiola

Jedan je od glavnih razloga njegov sunarodnjak Ole Gunnar Solskjaer, koji je i dalje na klupi slavnog kluba s Old Trafforda.

Osim toga, Haalanda će u pregovorima s novim poslodavcem zastupati kontroverzni Mino Raiola, jedan od najmoćnijih svjetskih menadžera koji ima izrazito dobre odnose s čelnim ljudima Manchester Uniteda.

Zlatan Ibrahimović i Paul Pogba najpoznatiji su igrači koje je upravo Raiola doveo na Old Trafford. Iz aktualnog kadra Uniteda i pričuvni je vratar Sergio Romero iz Raioline "ergele". Riječ je o menadžeru čija riječ ima težinu u redovima Crvenih vragova, što navodi na zaključak kako je upravo Raiola odigrao ključnu "loptu" u akciji prelaska Haalanda u Manchester United.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider