Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka nas ludnica

Ždrijeb Lige prvaka: Spektakli već u osmini finala, Liverpool i Man City stižu u Madrid!

U osmini finala Lige prvaka gledat ćemo spektakularne dvoboje.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ždrijeb nokaut-faze Lige prvaka donio nam je neke sjajne parove već u osmini finala. Najviše se čekalo koga će kao nenositelj izvući Real Madrid, a ''sretni'' je dobitnik Manchester City. Zanimljivo, Pep Guardiola najviše je puta u karijeri vodio momčad upravo protiv Reala, čak u 17 navrata.  Ima devet pobjeda uz po četiri remija i poraza.

U sezoni 2015/2016, kada je Real otišao do kraja i osvojio naslov europskog prvaka, sastali su se u polufinalu. Prva utakmica u Manchesteru završila je 0-0, a u uzvratu je Real slavio sa 1-0. Trener Reala tada je, baš kao i danas, bio Zinedine Zidane, dok je City vodio Manuel Pellegrini.

U Madridu ćemo vidjeti još jedan žestok okršaj jer i aktualni prvak Liverpool stiže u španjolsku metropolu na susret s Atleticom.

Barcelona putuje u Napulj i vidjet ćemo hoće li se Napolitanci oporaviti od velikog sukoba u klubu do druge polovice veljače. Kataloncima pak Talijani ne leže. Izbacivali su ih Juventus i Roma 2017. i 2018. godine.

gol expired Hajduk predstavio Stanića: "Dinamo je bio jedna etapa u mom životu, a u HNS-u se ništa nije promijenilo" divider

Jose Mourinho s Tottenhamom je izvukao, barem na papiru, jednog od najlakših nositelja. No Leipzig će biti pravi izazov za prošlogodišnjeg finalista ovog natjecanja.

Bayern sprema osvetu nakon osam godina

Bayern je izvukao Chelsea i to će biti njihov prvi susret od one 2012. godine kada su Bluesi osvojili Ligu prvaka šokiravši Bavarce na njihovu stadionu u finalu. Tada je pehar kao kapetan podigao današnji trener londonske momčadi Frank Lampard.

Juventus je imao dosta sreće i izvukao francuski Lyon, protiv kojeg nikad nije izgubio i baš uvijek mu je zabio.

Najmanje atraktivan par je Atalanta - Valencia. Obje momčadi imaju veliku priliku za ulazak među osam najboljih.

Dvoboji osmine finala Lige prvaka igraju se 18. i 19. te 25. i 26. veljače, dok su uzvrati 10. i 11. te 17. i 18. ožujka. Finale se igra 30. svibnja u Istanbulu.

Kojem se paru Lige prvaka najviše veselite?

Ukupno glasova:

Parovi osmine finala:

18.2. Borussia Dortmund - PSG

18.2. Atletico - Liverpool

19.2. Atalanta - Valencia

19.2. Tottenham - Leipzig

25.2. Chelsea - Bayern

25.2.Napoli - Barcelona

26.2. Real Madrid - Man City

26.2. Lyon - Juventus

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider