Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao i novi sportski direktor

Hajduk predstavio Stanića: "Dinamo je bio jedna etapa u mom životu, a u HNS-u se ništa nije promijenilo"

Na Poljudu je održana konferencija za medije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Stanić novi je savjetnik predsjednika Hajduka Marina Brbića za sportsku politiku, a Ivan Kepčija novi sportski direktor Hajduka. Vijest je to koju je na konferenciji za medije potvrdio Marin Brbić predstavivši svoje nove suradnike.

"S nama su Mario Stanić, proslavljeni nogometni internacionalac, i Ivan Kepčija, cijenjeni stručnjak iz mlađe generacije. Ovu kombinaciju vidim kao dugoročno rješenje za našu sportsku politiku", izjavio je predsjednik Brbić.

"Prije svega vas pozdravljam, drago mi vas je vidjeti. Zahvalio bih i predsjedniku Brbiću i Hajduku na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast, dolazimo kao profesionalci koji imaju viziju. Osobno smatram da je Hajduk na nekakvoj vrsti prekretnice, što znači da će nastaviti pratiti nogometno tržište ili će se okrenuti sebi. Ja ne bih volio biti dio Hajduka koji prati modu, nego koji ju stvara", poručio je Stanić.

Kepčija: Došli smo podići kvalitetu u svim segmentima kluba

"Dobar dan svima, velika je privilegija biti dio ovakvog kluba. Nadam se da ću zajedno s Marijom doprinijeti podizanju kvalitete u svim segmentima kluba. Htio bih da se rast zajednice događa i kad smo mi tu i kad smo na putu i kad nas nema. Kao što je Mario rekao, ja isto ne volim puno pričati, nego raditi, i da će se po radu suditi djelovanje svih nas", izjavio je Kepčija.

Kako je došlo do suradnje sa Stanićem i Kepčijom?

"Svi vi znate da se već mjesec dana vode razgovori. Marija poznajem otprije i htio sam da bude na ovom radnom mjestu. Treba biti otvoren i reći da smo i pričali i s drugim kandidatima, ali moj izbor je Stanić", naglasio je Brbić.

"Ova publika je jako zahtjevna, traži i rezultat i igru i tu ulazi puno čimbenika. Prije nego što razgovaram s gospodinom Burićem, neću donositi nikakve odluke", kazao je Stanić na pitanje je li Burić već bivši, odnosno hoće li ga Igor Tudor naslijediti.

Vi i Mario ste dinamovci. Kakav će vam osjećaj biti kad Hajduk pobijedi Dinamo na Poljudu?

"Dinamo je bio jedna etapa u mom životu i ta stranica odnosno poglavlje je završeno. Bio sam u Dinamu godinu dana, u Chelseaju četiri godine, u Željezničaru 15 godina. Naša ideja je da se ne zamaramo Dinamom, nego da se okrenemo sebi samima", rekao je Stanić.

Stanić: Sve je proces, nisam ni ja preko noći došao do liga petice

Što kanite učiniti da klub bude bolji u ubojitiji?

"Gledajte, sve je proces. Nisam ni ja preko noći došao do liga petice. Bazirat ćemo se na ukorijenjenim temeljima Hajduka. Nećemo ludovati na tržištu, fokus je na našem omladinskom pogonu", odgovorio je Stanić.

Pitanje za predsjednika Brbića bilo je kad će Hajduk izraditi sportsku strategiju.

"Već dva mjeseca tvrtka Deloite radi na izradi kompletne strategije u sklopu koje će biti donesena i sportska strategija kluba, što je najvažnije jer ipak smo mi nogometni klub."

Stanić je htio naglasiti:

"Mi smo dio jednog tima, mi ne preuzimamo Hajduk kao što neki pišu. Trebat će nam povjerenja, vremena i strpljenja. Ja ne želim obećavati nešto napamet. Poanta je cijele priče da nekog treba prepoznati. Smatram da svi moraju dati svoj doprinos jer ovo je jedan lanac koji je jak onoliko koliko je jaka njegova najslabija karika."

Je li istina da je Stanić inzistirao na dovođenju Kepčije?

gol expired Uraganski početak navijača Hajduka: Prvi dan ih se u klub učlanilo više od 1.000 divider

"Istina je. Odabrao sam čovjeka za kojeg smatram da može dati dodatnu vrijednost Hajduku. Kad idete u fajt, onda birate ljude s kojima znate na čemu ste."

Nadovezao se Brbić...

"Moram reći kako ja nisam u početku bio za gospodina Kepčiju, ali nakon nekoliko razgovora od četiri-pet sati shvatio sam da je on pravi čovjek za to radno mjesto."

Stanić je bio jedan od rijetkih koji su svojedobno digli glas protiv Hrvatskog nogometnog saveza.

"Sve je to dio jedne priče koja je duga i postavljena na krivim temeljima i postavljena na obrascima nakaradnosti. Trenutačno se ne želim baviti HNS-om, ali ne možemo pobjeći od toga da je Hajduk dio HNS-a. Svi ti novi vjetrovi koji pušu iz HNS-a samo su dokaz da se ništa nije promijenilo. Ja imam puno kolega tamo, ali imam i svoj stav i gard i od toga neću pobjeći."

Koliko je dugo u Staniću sazrijevala opcija dolaska u Hajduk?

"Bilo je kontakta jako dugo, još od vremena kad je predsjednik bio Hrvoje Maleš. Drugi mi govore 'što ti to treba', ali s druge strane glas u meni mi govori 'zašto ne?'. Dat ću sve od sebe. Znate, ova regija je izuzetno zahtjevna, ali je isto tako i jako talentirana. Događalo se da su se u panici donosile neke odluke i da se nije davala prednost mladim igračima. Ne želim sad govoriti ništa prije nego što skeniram situaciju. Ušli smo u novu kuću, moramo vidjeti kakav je raspored namještaja i što treba micati, što pomaknuti, a što novo kupiti."

Stanić je još htio reći:

"Nije lako biti igrač Hajduka, jako je to sklisko tlo za nekog tko je sa strane. Hajduk će se posložiti kad-tad, dogodit će se resetiranje i trenutak kada će ova energija biti usmjerena na pravi način i u pravom smjeru."

Kakvog zapravo trenera Hajduk treba za budućnost, pitanje je s kojim se suočio Stanić.

"Na početku sam već rekao da ovaj navijački puk traži dobru igru, a i rezultat. Ja sam imao tu čast da upoznam Ivića, koji je bio kritiziran zbog svoje igre i tek kad je prešao na onaj svijet, onda sam spoznao njegovu kvalitetu. Želim trenera koji bi omogućio dobru napadačku igru i ima rezultate, ali to svi traže."

Momčad ste sigurno snimili, vidjeli ste nedostatke.

"Jedno je snimati momčad s tribine, a drugo doživjeti ih iz prve ruke i vidjeti kroz što prolaze. Tu imam jako puno iskustva kao igrač, znam što to znači."

Prije dolaska na Poljud Stanić je bio dio menadžerske agencije skupa s Borisom Živkovićem i Goranom Vlaovićem, ali to uskoro više neće biti.

"U birokratskom sam postupku rješavanja toga, a tek kad to bude riješeno, potpisat ću ugovor s Hajdukom. Mi smo si dali ruku i to je u ovom trenutku bilo dovoljno. To je također jedan znak povjerenja", zaključio je Stanić.

Kepčija je donedavno, dok se nije dovodio u kontekst mogućeg dolaska u Hajduk, bio potpuno nepoznat široj javnosti.

"Imao sam tu privilegiju da budem pozvan kao predavač na program Real Madrida, gdje dolaze studenti iz cijelog svijeta i kao jedan od gostiju predavača idem već pet godina. Pozvan sam i ove godine pa ću ići. Inače nisam tip od velikih riječi, više preferiram rad", rekao je Kepčija.

Za kraj, predsjednik Brbić rekao je kako će i Stanić i Kepčija potpisati ugovor do ljeta 2023. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider