Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, što bi to bilo...

Ibrahimović i Kaka od iduće sezone u istom klubu? Vlasnik raspirio maštu navijača

Odlukom Talijanskog nogometnog saveza ovog tjedna Monza je promovirana u Serie B.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni savez (FIGC) donio je ovog ponedjeljka odluku kako se trećeligaška sezona neće nastaviti pa su shodno tome u Serie B za iduću sezonu promovirani Vicenza, Reggina i Monza.

I dok su Vicenza i Reggina svima dobro znani kao nekadašnji članovi Serie A, Monza je klub koji nikad nije zaigrao u najvišem razredu talijanskog nogometa, ali već za iduću sezonu najavljuju da se ne žele zadržavati dugo u društvu drugoligaša, nego im je cilj odmah se plasirati u društvo najboljih.

Berlusconi u novoj velikoj misiji

Nisu te najave bez temelja jer u Monzi se okupilo respektabilno kadrovsko društvo. Sve se vrti oko vlasnika kluba Silvija Berlusconija, čovjeka koji je vjerojatno najslavnija ličnost u povijesti Milana, a sad s Monzom ide u sličnu misiju u kakvu je 80-ih godina prošlog stoljeća krenuo s Rossonerima.

Bivši talijanski premijer prije manje od dvije godine kupio je Monzu i za predsjednika kluba postavio svog brata Paula Berlusconija, a našao je mjesta i za Adriana Gallianija, svoju desnu ruku iz slavnih dana na San Siru.

Monza želi odmah u Serie A

U Monzu je Berlusconijeva tvrtka Fininvest u proteklom periodu uložila više od 25 milijuna, ali tu ne misle stati. Štoviše, sad će trebati pojačati ulaganja kako bi se ostvario dugoročni cilj da Monza postane stabilan prvoligaš.

O možebitnim pojačanjima za novu sezonu uvelike se špekulira, a maštu navijača dodatno je potpalio sam Berlusconi, koji je u izjavi za Telelombardiju spomenuo dva svjetski poznata imena.

"Ibrahimović i Kaka bili su naši ciljevi, ali zbog okolnosti koje su se dogodile njihovo dovođenje smo morali staviti na čekanje. Nikad ne reci nikad", kazao je Berlusconi.

Milan neće praviti probleme Ibri

Ne treba posebno napominjati što bi takva dva imena značila za kvalitetu, a posebno za imidž Monze, ali i cijele Serie B i talijanskog nogometa općenito.

Doduše, Kaka je već godinama u mirovini i on bi u Monzu stigao na neku od funkcija unutar kluba, dok je Ibrahimović na pragu svog 39. rođendana itekako željan odigrati još pokoju sezonu u Europi. Ugovor s Milanom veže ga do 30. lipnja, s tim da Rossoneri imaju opciju produženja za još jednu godinu, ali ako se Ibra dogovori s Berlusconijem, ne vjerujemo da će mu Milan stvarati ikakve probleme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider