Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta situacija

Modrić jednim potezom izazvao histeriju: Real upalio alarm za uzbunu, Luka na udaru

Ponovno su se zaoštrile spekulacije o mogućem odlasku Luke Modrića iz Reala…

Galerija Luka Modrić protiv Bayerna (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Perišić slave pogodak u Rusiji (Foto: AFP) +2 Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP)

Što može napraviti jedan običan „like“ na društvenim mrežama!? Kad se dogodi u pravo vrijeme i na pravom mjestu, očito puno toga. Luka Modrić „lajkao“ je jednu objavu na službenom profilu Milana na Instagramu i nastala je prava histerija na društvenim mrežama.

Talijanski mediji ionako već mjesecima sele Modrića iz Madrida u Milano. Prošlog ljeta u Inter, a ovog u Milan. Modrić je i prije dvije godine „lajkao“ jedan Milanov post na društvenoj mreži, no tada je situacija bila bitno drukčija. Potencijalni Modrićev odlazak iz Reala nije bio na tapeti, pogotovo ne u tadašnji Milan.

Zidane traži krilnog igrača koji zna zabiti: Pet mladih zvijezda na listi Reala! Real Madrid - Atletico (Foto: AFP) Atletico zabija Realu (Foto: AFP) Kingsley Coman (Foto: AFP) +4 Goncalo Guedes i Bernardo Silva (Foto: AFP

U međuvremenu se situacija dosta promijenila. Spekulacije o Modrićevu odlasku počele su prošlog ljeta. Tada su dugo kružile priče o tome da bi Modrić mogao prijeći u Inter.

Modrić "lajkom" izazvao histeriju u Milanu

Kako se u isto vrijeme Modrić nije oglašavao i demantirao glasine da prelazi u Inter te kako je s druge strane Real otezao sa zaključenjem pregovora o produljenju ugovora i značajnom povećanju plaće, logično je što su se mediji raspisali i posumnjali da u tom dimu ima vatre. U Realu su tada zamjerili Modriću što šuti te ostavlja prostor za širenje glasina i odaje dojam da kalkulira i preispituje mogućnost odlaska.

Šef javno "oprao" Kovača, on se ispričao, ali i nastavio po svom: "Nije mi se to svidjelo" Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač s trofejem Bundeslige (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP)

Naravno, profesionalni nogometaši i njihovi agenti služe se s raznim taktikama kako bi stekli što bolje polazne točke u pregovorima. Dakako da ćete lakše isposlovati produljenje ugovora i povišicu ako ste traženi na tržištu i ako se proširi glas da vam konkurentski klubovi nude značajno bolje uvjete. To nikada nije naodmet.

Iako se Modrić u međuvremenu oglasio i istaknuo da mu je želja ostati u Realu, čini se da se godinu dana poslije situacija nije odveć promijenila. Modrić i dalje nije produljio ugovor s Realom, dojam je da Florentino Perez još uvijek kalkulira, a sve to ostavlja prostor za nove spekulacije.

Maldini otkrio karte

Još kada potencijalni prosci ne skrivaju da bi željeli vidjeti Modrića u svojim redovima, kao što to trenutačno ne skriva Milan, u takvoj situaciji i jedan naoko benigni klik mišem može potpaliti vatru.

Vjerojatno nije slučajno što je sportski direktor Milana Paolo Maldini izjavio kako bi se Modrić sjajno uklopio u novu momčad njegova kluba. Time je zapravo otkrio karte. Naravno, Maldini je lakonski naznačio da Milan i Modrić nisu ni u kakvim kontaktima, ali čim to spominje, mora se posumnjati. Tko je to, uostalom, ikada priznao da je kontaktirao s igračem koji je pod ugovorom? Nitko nikada. No taktika je više nego jasna, u eter se šalje kristalno jasna poruka.

„Nikada nismo pregovarali s Modrićem, iako ne krijemo da tražimo mlade i potentne igrače, ali i one iskusne koji nam mogu pomoći u ovoj fazi. On bi bio perfektan za razvoj kluba“, kaže Maldini.

Tehnički gledano, može se povjerovati Rossonerima da nisu pregovarali s Modrićem. Klubovi ionako nikada ne pregovaraju izravno s igračem koji je pod ugovorom, to je zabranjeno FIFA-inim regulama, ali tko može spriječiti da razgovaraju preko posrednika?

Boban najveći adut

Primjerice, misli li netko da je Antoine Griezmann doista došao u prvi kontakt s čelnicima Barcelone tek početkom srpnja, kada mu je otkupna klauzula pala s 200 na 120 milijuna? To mogu pomisliti samo naivci.

Madriđani nisu Hlebinci, sve im je jasno, tužili su Barcelonu, no kako će dokazati da je sve sređeno nekoliko mjeseci prije kada su pregovori vjerojatno vođeni preko posrednika? Jako teško, osim ako nemaju neke uvjerljive dokaze.

Dolaskom Zvonimira Bobana na jednu od čelnih funkcija u Milanu, talijanskim medijima nije dugo trebalo da zaključe kako će Milan krenuti po Modrića. Boban je zapravo najveći adut Milana. Zna se da su Modrić i Boban u jako dobrim odnosima, Boban je Modrićev igrački uzor, ali i mnogo više od toga.

Stoga je Boban označen kao ključna figura u Milanovu „projektu Modrić“. Nedavno je mnogo pozornosti izazvala i informacija da je u Milano svratio Modrićev agent Vlado Lemić.

Modrić na udaru kritika

Kada se sve zbroji, ne može se reći da pisanje talijanskih medija nema nikakve logike, pogotovo kada se uzme u obzir trenutačna Modrićeva situacija u Realu, odnosno konstantno prolongiranje produljenja ugovora i prilično osjetna promjena navijačkog mišljenja.

Modrićev famozni „lajk“ dogodio se u jaku žestokih medijskih i inih kritika na račun Realove igre i rezultata u pripremnim utakmicama. Ni Modrić nije pošteđen.

Nakon katastrofe u okršaju s Atleticom na američkoj turneji Marca je objavila tekst sa sljedećim zaključkom:

Ronaldo se vratio u Madrid, pa bocnuo Barcu: "Potrošili su toliko novca, ali..." Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +1 Cristiano Ronaldo i suigrači slave pogodak (Foto: AFP)

“Prva kriza Reala, a sezona još nije ni počela. U tri utakmice Real je primio čak 12 golova. Mora se na vrijeme reagirati ili neće biti dobro”, stajalo je u tekstu Marce.

Jasno, aluzija je da Real mora dovesti još nekoliko pojačanja i riješiti se nekih izraubanih vedeta. U sklopu istog teksta Marca je ponudila anketu u kojoj je, među ostalim, upitala čitatelje treba li Real prodati Modrića?

54 posto anketiranih odgovorilo je pozitivno. To je simptomatičan rezultat jer je Modrić u dosadašnjim sličnim anketama bio praktički nedodirljiv.

Na Bernabeuu označen alarm za uzbunu

Međutim, na Santiago Bernebeuu sve se može promijeniti preko noći. I na pozitivnu i na negativnu stranu. Nakon katastrofalne prošle sezone Kraljevi više nemaju puno prostora za predah. Sada su bitne i prijateljske utakmice.

Drama na madridskom kraljevskom dvoru: Bale pobjesnio, konačni krah odnosa sa Zidaneom i Perezom Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Zinedine Zidane i Florentino Perez (Foto: AFP) +1 Gareth Bale (Foto: AFP)

Sinoćnji poraz i dosta loša igra protiv Tottenhama dodatno su zaoštrili priču. Situacija je jako napeta. Marca u današnjem izdanju piše da je označen alarm za uzbunu. Modrić je opet dobio loše kritike, i medija i navijača. Kako je Real izgledao, najbolje govori podatak da je daleko najbolje recenzije dobio vratar Keylor Navas.

Loše ozračje oko Reala pogonsko je gorivo za talijanske medije i daljnje spekulacije o Modrićevu transferu. I dalje nije baš izgledno, ali situacija je takva da se ne može reći kako je to i nemoguća misija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider