Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To ne ide tako"

Ronaldo se vratio u Madrid, pa bocnuo Barcu: "Potrošili su toliko novca, ali..."

Portugalac je u opširnom intervjuu progovorio i u najvećim rivalima iz madridskih dana.

Galerija Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +1 Cristiano Ronaldo i suigrači slave pogodak (Foto: AFP)

Cristiano Ronaldo primio je priznanje MARCA Legend, koju poznati madridski sportski list dodjeljuje sportašima kao svojevrsnu nagradu za životno djelo. Ronaldo je tako ušao u klub u kojem su imena poput Michaela Jordana, Rafe Nadala, Rogera Federera, Diega Maradone, Pelea, Lionela Messija…

Ronaldo se tom prilikom nakratko vratio u Madrid, grad u kojem je proveo devet godina kao igrač Reala. Nakon primitka nagrade, dao je veliki intervju Marci.

Odgovor koji je odjeknuo u Kataloniji bio je onaj o Ligi prvaka. Novinari su ga pitali je li ovo godina Juventusa, koji se dodatno pojačao za napad na Ligu prvaka, a Ronaldo je u odgovoru istaknuo Barcelonu.

"Uvijek je godina Juventusa, Reala ili Barce, a u Ligi prvaka pobjeđuje samo jedan. Uzmimo primjer Barcelone: potrošili su toliko novca u posljednjih pet godina, a nisu osvojili Ligu prvaka. To ne ide tako. Juve se pojačao i to je momčad koja će se boriti za naslov, ali na kraju to ovisi u puno faktora: ozljedama, detaljima, sreći...", rekao je i dodao da vjeruje da će Juventus prekinuti post koji traje od 1996., kada je Stara dama zadnji put postala prvakom Europe.

Prljava igra Barce, Rakitić to nije zaslužio: Sad je sve jasno, javio se veliki klub koji voli Hrvate Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) +5 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

''Juve će osvojiti, ako ne ove sezone, onda sljedeće ili one iza. Zbog načina na koji radi, klub ima sve potrebne sastojke za osvajanje Lige prvaka", rekao je.

Ronaldu su 34 godine, a ugovor s Juventusom traje do 2022. Portugalac planira i u toj dobi igrati vrhunski nogomet, možda i osvojiti Ligu prvaka u roku koji je zadao. Potvrdio je da planira igrati i s 40 godina…

"Ne brinem se oko toga, puno će ovisiti o tome kako se osjećam, o mojoj motivaciji, fizički neće biti problem. Moram dobro paziti na sebe ako ću igrati do 40., ali iskreno, neće to biti najvažniji faktor. Nadam se da se ništa neće dogoditi dotad, ali ako se dogodi, nema veze. Život je takav, sve ima svoj kraj, neću ni ja trajati vječno, ali još se osjećam dovoljno snažnim za osvajanje velikih trofeja."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider