Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregovori iza kulisa

Boban radi na Modrićevu transferu u Milan: Hoće li Luka napustiti Real?

Luka Modrić ponovno je u centru pažnje talijanskih medija...

Galerija Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić slavi pogodak (Foto: AFP) +1 Modrić i suigrač u šoku nakon ispadanja (Foto: AFP)

Milan i dalje sanja Luku Modrića! To je sukus vijesti koja se sinoć pojavila na talijanskom Sky Sportu.

Modrićev agent Vlado Lemić viđen je u sjedištu Rossonera u Milanu. Utjecajni agent iz Banje Luke ima jake veze širom Europe. Tema razgovora bili su neki mladi igrači koje bi Milan želio angažirati, ali razgovaralo se i o Modriću, barem tako piše talijanski Sky.

Direktor Milanovih sportskih operacija odnedavno je legendarni kapetan originalnih Vatrenih Zvonimir Boban, koji je u odličnim odnosima s Modrićem i glavni je adut Milana u pregovorima.

Modrićev agent na sastanku s čelnicima Milana

Sky ističe da je Modrić nakon osvajanja Zlatne lopte dobio 12,5 milijuna eura plaće s bonusima. Ne znamo je li cifra točna, ali Milan to jamačno ne može platiti. No kako trenutačnom hrvatskom kapetanu ugovor istječe u ljeto sljedeće godine, Talijani misle da je to odlična prilika za pregovore s Realom.

Najbolji na svijetu: Luka Modrić dobio Zlatnu loptu i prekinuo dominaciju Messija i Ronalda! Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić dobio Zlatnu loptu (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +3 Luka Modrić (Foto: AFP)

Sky piše da Milan treba iskusnog veznjaka oko kojeg bi sagradio novu momčad koja bi se borila za pozicije u Ligi prvaka, a da je Modrić idealan izbor.

E, sad, koliko je realno da Milan dovede Modrića, posve je drugo pitanje. U ovom trenutku ne čini se odveć realnim, bez obzira na odlične Bobanove relacije s Modrićem.

Zašto Modrić još nije produljio ugovor s Realom?

Milan financijski ne stoji bajno i pitanje je kakve su mu mogućnosti u ovom trenutku. Treba imati na pameti da će od početka nove godine u Italiji stupiti na snagu takozvani „Beckhamov zakon“, prema kojem će porezi na plaće nogometnih zvijezda biti znatno smanjeni.

To znači da će talijanski klubovi biti značajno konkurentniji na tržištu. To je jedan plus u korist Milana. Iako je dobio bogate bonuse za osvajanje Zlatne lopte, činjenica jest da Modrić još uvijek nije potpisao produljenje ugovora. To je drugi plus za Milan.

Man United odbio nasrtaj Reala astronomskom cifrom: Perez naciljao nove mete Paul Pogba (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Paul Pogba (Foto: AFP) Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) +4 Paul Pogba i Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP)

Spekulira se da Modrić bez bonusa ima plaću oko 7,5 milijuna eura godišnje, a da traži oko 10 milijuna. Milan to teško može platiti čak i sa smanjenjem poreza. Real može, ali ostaje pitanje – želi li?

Simptomatično jest da Modrić jako dugo pregovara s čelnicima Reala, još od prošlog ljeta, kada se pojavila informacija da ga želi milanski Inter. Hrvatski kapetan isprva je šutio i time je podgrijao medijske spekulacije kako bi mogao prijeći u Inter.

Dugi pregovori

U Realu su bili vidno uznemireni što Modrić ne demantira glasine. Kada su se svi viđeniji europski mediji o tome raspisali, Modrić se oglasio i poručio da mu je želja ostati u Realu.

Naposljetku se javio i predsjednik Real Madrida Florentino Perez kazavši da je Modrić automatski dobio poboljšanje ugovora samim time što je osvojio Zlatnu loptu.

Atletico lovi još dvije velike zvijezde i slaže zastrašujuću ekipu: Pokucali na vrata Tottenhama i šokirali Real Diego Simeone s igračima Atletica (Foto: AFP) Diego Simeone (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) +2 Diego Costa i Felix Zwayer (Foto: AFP)

Perez je početkom veljače poručio da je spreman ponuditi Modriću produljenje ugovora. Španjolski mediji pisali su da će čelnici Reala i Modrićevi zastupnici u sljedećih nekoliko tjedana sjesti za stol i dogovoriti uvjete novog ugovora.

Spekuliralo se da bi Modrić trebao produljiti vjernost za još dvije ili tri godine, znači do 2022. ili 2023. Španjolski mediji pisali su da će mu Perez ponuditi plaću otprilike koliku ima i kapetan Reala Sergio Ramos. Dakle, između 10 i 11 milijuna eura neto. To je plaća na razini koju je Modrić tražio prošlog ljeta.

Perez se premišlja

Međutim, Modrić još uvijek nije potpisao novi ugovor. Ta činjenica očito budi nadu Milanu da bi se mogao uplesti u igru. S obzirom na kronologiju događaja i konstantno prolongiranje produljenja Modrićeva ugovora, crv sumnje postoji. Možda se iza kulisa doista nešto događa?

Nakon završetka fijaska od sezone, po španjolskim medijima nedavno je bilo napisa da se Perez premišlja što učiniti sa senatorima. Sergio Ramos pokušao je na svoj dobro poznati način izvući novo poboljšanje ugovora, no Perez ga je bez pardona odbio.

Kapetan je prijetio odlaskom u Kinu, pa je na kraju na onoj smiješnoj press-konferenciji potpuno neuvjerljivo sve demantirao. Ramos do daljnjeg ostaje u Realu, a ostat će i Toni Kroos. Nijemac je nedavno potpisao novi ugovor.

60 milijuna eura za tri godine

Modrić je ipak stariji četiri i pol godine. Hrvatski veznjak 8. rujna napunit će 34 godine života. To su već ozbiljne nogometne godine. Ako ovog ljeta dobije produljenje ugovora na još dvije godine i neto godišnju plaću od 10 milijuna eura, u sljedeće tri godine stajat će Real u bruto iznosu 60 milijuna eura. To je velika svota čak i za Real.

Možda je to razlog zbog kojeg se Perez premišlja i zašto u Milanu vjeruju da bi ga mogli dovesti na San Siro. Real se dugo držao politike da igračima koji napune 33 godine ne daje produljenje ugovora. No u slučaju Modrića trebao bi napraviti iznimku. Tako su barem najavili u Realu.

Ovo nisu istine: Bivši Vatreni pobijedio u Survivoru i zaradio četvrt milijuna eura! Roso i Zidane u duelu (Foto: AFP) Đovani Roso (Foto: Screenshot) Đovani Roso (Foto: Screenshot) +3 Đovani Roso (Foto: Screenshot)

Osim toga, Real još uvijek nije doveo ciljano pojačanje u veznom redu. Kako trenutačno stoje stvari, Paul Pogba teško će napustiti Manchester United. Englezi su podigli odštetni zahtjev na 200 milijuna eura i zasad nemaju namjeru popustiti.

U takvoj situaciji bilo bi zaista iznenađujuće da Real odustane od Modrića. Uz to, hrvatski kapetan omiljen je među navijačima Reala i pitanje je kako bi oni prihvatili njegov odlazak. Vjerojatno bi bilo puno kritika na račun Pereza.

Modrić ušao u ozbiljne godine, ali još može povući

Ipak, treba reći i to da je predsjednik Real bez grča na licu svojedobno dao otpusno pismo ponajvećim legendama madridskog kluba, Raulu i Ikeru Casillasu. Riješio se čak i Cristiana Ronalda kada je zatražio novo povećanje plaće.

Činjenica jest da se u Realu ne može živjeti na starim zaslugama. Real ne trpi šlepanje, zato i jest to što jest, najveći klub na svijetu. Možda u Realu još važu, možda se pitaju je li Modriću istekao rok trajanja i isplatili im se ponuditi mu novi ugovor.

Teško je ući u glavu čelnika Reala, no Modrićeva posljednja partija protiv Walesa u kvalifikacijama za Euro govori da on još uvijek može povući. Itekako.

U nogometu ništa nije sigurno, sve je moguće, ali čini nam se da je mnogo izglednije da će Modrić ostati u Realu. Puno više stvari govori da će ostati nego otići.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider