Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englezi još tvrđi

Man United odbio nasrtaj Reala astronomskom cifrom: Perez naciljao nove mete

Manchester United i dalje ne popušta, dapače još je tvrđi. Pogba će teško prijeći ovog ljeta u Real Madrid...

Galerija Paul Pogba (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Paul Pogba (Foto: AFP) Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) +4 Paul Pogba i Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP)

Kako trenutačno stvari stoje, Paul Pogba teško će u Real Madrid. Manchester United i dalje ne popušta, dapače još je tvrđi.

Agresivna strategija Pogbina menadžera zasad nije polučila željene rezultate. Nakon što ih je Mino Raiola isprovocirao zapaljivim izjavama, Englezi su podigli odštetni zahtjev sa 160 na 200 milijuna i čini se da se ne misle vratiti korak unatrag.

„U Unitedu znaju što je Pogbina želja već dulje vrijeme. On nije učinio ništa pogrešno, uvijek je poštovao klub i ponašao se profesionalno“, kazao je lukavi talijanski agent u razgovoru za britanski Talksport.

Man United traži za Pogbu 200 milijuna eura

S Old Trafforda odgovorili su munjevito i zakucali Pogbu na 200 milijuna eura. Jasno je da Real nema namjeru to platiti, a nema ni previše vremena da slomi otpor Engleza.

Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Zidane iznenada napustio pripreme Reala, Man United "poludio" i zakucao Pogbu divider

Prijelazni rok u Engleskoj završava već 8. kolovoza. Ako Real ne uspije nagovoriti United u sljedećih nekoliko dana, teško će se transfer ostvariti u završnici prijelaznog roka.

Razlog je vrlo jednostavan: United neće imati vremena za reakciju i pronalazak adekvatne zamjene. Ipak se radi o prevelikom klubu da bi si u „pet do 12“ dopustio prodaju najveće zvijezde, a da se nije osigurao kupnjom zamjene.

Real polako odustaje

Stoga ne čudi što Florentino Perez polako odustaje. Predsjednik Reala shvaća da je pametnije prebaciti se na druge mete. Zinedine Zidane najveći je zagovornik Pogbina dolaska u Real, no i on počinje uviđati da je to teško ostvariva misija. Zidane se sudario s realnošću.

Možda nije sasvim odustao, ali čini se da će morati potražiti druga rješenja, možda čak i unutrašnjim redovima. Čelnici Kraljeva u prvi plan guraju Danija Ceballosa, kojeg Zidane nije htio u početku, a ni igrač nije bio presretan kada je shvatio da se Francuz vraća u klub.

Atletico lovi još dvije velike zvijezde i slaže zastrašujuću ekipu: Pokucali na vrata Tottenhama i šokirali Real Diego Simeone s igračima Atletica (Foto: AFP) Diego Simeone (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) +2 Diego Costa i Felix Zwayer (Foto: AFP)

Ostaju otvorenim opcije s Donnyjem van de Beekom i Christianom Eriksenom. Nakon što je mjesecima tražio sumanute svote za danskog veznjaka, prije dva tjedna pojavila se informacija da je Tottenham sam ponudio Eriksena Realu. Perez je navodno glatko odbio tu ponudu.

Nove mete Van de Beek i Eriksen

Prema toj priči, stječe se dojam da bi Perez radije 22-godišnjeg Van de Beeka. Međutim, Pogba je u tom trenutku još uvijek bio prva meta. Sad kada je Pogba sve dalje od Santiago Bernabeua, možda će Zidane podignuti ruku za mladog Nizozemca.

Osim toga, u međuvremenu se pojavila informacija da oko Eriksena obigrava i Realov gradski rival Atletico, što znači da će Eriksenu cijena samo rasti.

Real traži veliko pojačanje u veznom redu, ali paralelno radi i na izlaznim transferima. Marca piše da je nekoliko igrača i dalje na transfer-listi. James Rodriguez prvi je sljedeći pik za prodaju. Cijena se kreće između 40 i 50 milijuna eura. Atletico i Napoli glavni su favoriti. Rojiblancosi navodno nude više od Talijana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider