Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napad iz snova

Atletico lovi još dvije velike zvijezde i slaže zastrašujuću ekipu: Pokucali na vrata Tottenhama i šokirali Real

Atletico Madrid očito ne misli stati s kupovinom novih pojačanja…

Galerija Diego Simeone s igračima Atletica (Foto: AFP) Diego Simeone (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) +2 Diego Costa i Felix Zwayer (Foto: AFP)

Atletico Madrid posljednjih se godina vratio na stare staze slave te očito ne misli povući ručnu i ponoviti pogreške iz prošlosti.

„U teškom smo tranzicijskom razdoblju, ali vrlo sam entuzijastičan“, poručio je sredinom lipnja trener Atletica Diego Simeone.

„Svih ovih godina suočavamo se s velikim izazovima, ali oni su sada naglašeni jer nas napušta ključan igrač koji je ostavio veliki trag u našem klubu“, kazao je Simeone misleći na Antoinea Griezmanna koji je prešao u Barcelonu.

Rojiblancosi su prodali tri jako važna igrača – Griezmanna, Lucasa Hernandeza i Rodrija, te još trojicu manje važnih – Gelsona Martinsa, Luciana Vietta i Bernarda Mensaha. Za njih su ubrali čak 311 milijuna eura.

Otišao im je i jedan od senatora, Urugvajac Diego Godin, no za njega nisu dobili odštetu.

Atletico u šopingu

„Renoviranje momčadi započeli smo još prošle sezone, a sada je ubrzanim ritmom kompletiramo. Igrači poput Oblaka, Saula i Gimeneza postat će lideri momčadi“, zaključio je Simeone dodavši:

„Bit će teško ponoviti rezultate iz prethodnih godina, ali mi želimo stvoriti momčad koja se može nositi s najvećima.“

Atletico se neće osloniti samo na unutrašnje snage. Madriđani novac zarađen od prodaje igrača nemaju namjeru staviti na stranu.

Atletico će sve ili gotovo sve uložiti u nova pojačanja, a možda će i prebaciti tu cifru. Zasad su potrošili 196,5 milijuna eura.

Rekordni transfer

U svojem rekordnom ulaznom transferu doveli su mladu portugalsku zvijezdu Joa Felixa iz Benfice za čak 126 milijuna eura.

To je četvrti najveći transfer u povijesti uopće. Dosad im je najveći transfer iznosio 70 milijuna eura, kada su prošle godine priveli Thomasa Lemara iz Monaca.

Na pomolu senzacionalan transfer: Atletico dovodi zvijezdu Real Madrida James Rodriguez slavi pogodak s igračima Reala (Foto: AFP) Pedro Rodriguez s trofejem (Foto: AFP) James Rodriguez (Foto: AFP) Lionel Messi i James Rodriguez (Foto: AFP)

Ovog ljeta kupili su još Marcosa Llorentea iz Reala za 30 milijuna eura, Felipea iz Porta i Ranana Lodija iz Atletico Paranaensea za po 20 milijuna te mladog Srbina Ivana Šaponjića iz Benfice za pola milijuna eura. Iskusni Meksikanac Hector Herrera stigao je besplatno iz Porta.

Madriđani su potvrdili otkup ugovora Alvara Morate sljedećeg ljeta. Morata je trenutačno u Atleticu na posudbi iz Chelseaja.

James Rodriguez šlag na tortu

Šlag na tortu trebao bi biti James Rodriguez, zvijezda rivalskog Reala. Kolumbijca želi još i Napoli, no Atletico je u ovom trenutku izglednija opcija jer Rodriguez želi ostati u Madridu.

Zasad se spekulira s iznosom između 40 i 50 milijuna eura. Španjolski mediji javljaju da Atletico nudi više od Napolija i da je u ovom trenutku favorit.

Podsjećamo da je Real kupio Rodrigueza poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu za 75 milijuna eura. Cijena mu je u međuvremenu značajno pala zbog slabijih igara.

Napad iz snova

Nije se proslavio na posudbi u Bayernu, no u Atleticu vjeruju da u njemu još ima dinamita. Kolumbijac ima 28 godina i ne može se reći da je star.

Ideja je stvaranje potentnog napada s igračima koji su u stanju napraviti razliku. Diego Simeone vjeruje da je Rodriguez igrač koji je još uvijek u stanju isporučiti 10 golova i 10 asistencija u sezoni.

10 godina od Barcine sprdnje na račun Reala: Gdje je danas La Masia? Potrošili su nevjerojatnu svotu! Joan Laporta i Josep Guardiola (Foto: AFP) Ronaldinho, Messi i Eto\'o (Foto: AFP) Xavi (Foto: AFP) +2 Gerard Pique (Foto: AFP)

Ako dođe Rodriguez, a ne ode Diego Costa, što je u ovom trenutku dosta izgledno, Atletico bi po imenima imao možda i najbolji napad u povijesti: Costa, Morata, Felix, Lemar i James.

Izgleda jako zvučno i moćno, zar ne? Simeone neće igrati sa svom petoricom u isto vrijeme, to je jasno, ali mnogo je utakmica i svatko će dobiti priliku.

U svakom slučaju, trener Atletica imat će odličan izbor. Bit će velika borba za pozicije, a konkurencija bi trebala donijeti boljitak za momčad.

Kalinić u teškoj situaciji

Vjerojatno bi Atletico igrao nešto ofenzivnije nego ranijih godina. Rojiblancosi moraju postizati više golova ako se žele upustiti u utrku s Barcelonom i Realom te napraviti rezultat u Ligi prvaka.

Sve skupa znači da Nikola Kalinić i Angel Correa ne mogu računati na ozbiljniju minutažu. Marca piše da bi ih se Atletico rado riješio. Ako dođe Rodriguez, obojice, a ako ne dođe, onda jednog od njih dvojice.

Joao Felix (Foto: AFP) Realiziran najveći ovoljetni transfer: Atletico doveo tinejdžera i platio ga skuplje nego Real Hazarda! divider

Drugi Hrvat u Atleticu, Šime Vrsaljko, još uvijek se oporavlja od teške ozljede i pitanje je kada će biti spreman za najveće napore.

Desni bočni hrvatske reprezentacije mogao bi biti pojačanje za Atletico ako se u dogledno vrijeme vrati u formu u kojoj je bio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Atletico pokucao na vrata Tottenhama

Zanimljivo je da engleski mediji pišu kako se Atletico raspitivao u Tottenhamu za traženog danskog veznjaka Christiana Eriksena, i to nakon što je obavio astronomski transfer Joaa Felixa. I taj podatak govori da Rojiblancosi misle ozbiljno.

Navodno su u Realu iznenađeni što Atletico kruži oko Eriksena, Tottenhamove zvijezde čija cijena odbija čak i Kraljeve, no ne treba se previše iščuđavati. Atletico je izrastao u financijski jako moćan klub, još uvijek ne na razini Reala i Barcelone, ali sve im se više približava.

Izgradio je velebni stadion koji je stalno rasprodan, ima sve više navijača s plaćenom članarinom, a u klub je ušao i kineski kapital. Atletico raste na svim razinama i može se očekivati da će zadržati visoku razinu koju je dosegao, a možda i napraviti korak više. Na užas najvećih konkurenata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider