Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nasljednik cristiana ronalda

Realiziran najveći ovoljetni transfer: Atletico doveo tinejdžera i platio ga skuplje nego Real Hazarda!

Joao Felix novi je igrač Atletico Madrida.

Joao Felix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mlada portugalska zvijezda Joao Felix (19) novi je igrač Atletico Madrida! Mlada portugalska zvijezda stigla je iz Benfice za vrtoglavih 126 milijuna eura! On dolazi u Madrid kao zamjena za francuskog napadača Antoinea Griezmanna, koji sigurno napušta klub.

Ovaj transfer je rekordan posao u povijesti Colchonerosa. Atletico je dosad najviše platio za francuskog veznjaka Thomasa Lemara, koji je iz Monaca stigao u lipnju 2018. za 72 milijuna eura.

Skuplji 26 milijuna eura od Hazarda

Ako ne bude nekih većih iznenađenja, ovaj transfer ujedno će biti i najveći ovog ljeta, veći čak i od onog u kojem je Real Madrid doveo ponajboljeg igrača svijeta - Edena Hazarda (100 milijuna eura). Zvuči nevjerojatno, ali tako je...

Felix je ove sezone zabio 20 golova i upisao 11 asistencija za Benficu, koja je osvojila naslov portugalskog prvaka i dogurala do četvrtfinala Europske lige. Na Luzu su ga pokušali zadržati novim, bitno izdašnijim ugovorom u kojem bi odštetna klauzula iznosila 200 milijuna eura, no mladi Portugalac nije želio produžiti ugovor, koji mu je trajao do 2023.

Njegov transfer odradio je Jorge Mendes, koji je već u prošlosti dogovorio transfere Radamela Falcaa i Jacksona Martineza u Atletico.

Felix je na glasu kao budućnost portugalskog nogometa, a hrvatska publika imala ga je priliku dobro upoznati tijekom susreta s Dinamom u osmini finala Europske lige. Benfica je prošla, ali Felix se nije posebno istaknuo protiv hrvatskog prvaka.

Stigao i Hector Herrera

Istog dana Atletico iz Madrida angažirao je meksičkog reprezentativnog veznjaka Hectora Herreru (29), dosadašnjeg člana Porta, s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Herrera je u Portu proveo čak šest sezona, a dosada je za Meksiko upisao 70 nastupa.

Kako je Herreri istekao ugovor s Portom, Atletico će za njega platiti tek nominalnu odštetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider