Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problem realizacije

Zidane traži krilnog igrača koji zna zabiti: Pet mladih zvijezda na listi Reala!

Real aktivno traži zamjenu za Marca Asensija…

Galerija Real Madrid - Atletico (Foto: AFP) Atletico zabija Realu (Foto: AFP) Kingsley Coman (Foto: AFP) +4 Goncalo Guedes i Bernardo Silva (Foto: AFP

Nepredviđene okolnosti mogle bi natjerati predsjednika Reala Florentina Pereza da još dublje zagrabi u blagajnu. Real je ovog ljeta potrošio oko 300 milijuna eura, a do kraja prijelaznog roka lako bi mogao probiti 500 milijuna.

Paul Pogba i dalje ostaje glavna meta. Zinedine Zidane otpočetka inzistira na francuskom veznjaku i teško će promijeniti mišljenje. Pripremne utakmice pokazuju da Madriđani trebaju fizički moćnog igrača u sredini terena, koji je u stanju igrati podjednako kvalitetno u oba smjera.

Sergio Ramos (Foto: AFP) Zidane i Ramos ironični nakon debakla protiv Atletica: Evo kako su objasnili tešku havariju! divider

Čim nema Casemira, vezni red Real izgleda odveć krhko, a obrana puno ugroženija. Šupljine u veznom i zadnjem redu iskočile su u prvi plan u sinoćnjem teškom porazu protiv Atletica, ali nije bilo ni puno bolje u dvije prethodne utakmice s Bayernom i Arsenalom. U tri utakmice Real je primio čak 12 golova. Puno, previše.

Ozljeda Asensija poremetila planove

Na američkoj turneji Real se suočio s nizom ozljeda koje bi mogle bitno utjecati na planiranu kadrovsku križaljku. Kraljeve je najteže pogodila teška ozljeda koljena Marca Asensija. On je izgubljen praktički za cijelu sezonu. Čak i ako se vrati za pola godine na teren, što nije baš izvjesno, tko zna koliko će mu trebati da dostigne optimalnu formu.

Povijesna katastrofa i poniženje Reala: Atletico im utrpao nevjerojatnih sedam komada! Zinedine Zidane (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) Diego Costa (Foto: AFP) +4 Naguravanje Real - Atletico (Foto: AFP)

Real mora razmišljati kako će zamijeniti mladog Španjolca, jer na desnom krilu nema previše opcija. Zidane traži krilnog igrača koji je u stanju probiti, ali i zabiti. Iako je Real doveo Luku Jovića, Kraljevi se pribojavaju da će imati problema s realizacijom.

Srpski napadač zasad ne pokazuje da će odmah biti veliko pojačanje, a sinoć se i ozlijedio, pa je pitanje kada će biti spreman. Uglavnom, Realu bi jako dobro došao krilni igrač koji bi popunio moguće realizatorske rupe

Pet imena na spisku Reala

Neki će možda reći da već imaju takvog igrača u rosteru. No Gareth Bale nije u planovima Zidanea. Francuski stručnjak prekrižio je Velšanina i ne misli promijeniti mišljenje. Slična je situacija i s Jamesom Rodriguezom. Kolumbijac nije na istoj valnoj dužini sa Zidaneom, ne slažu se dobro od samog početka. I Zidane i James očito misle da je rastanak najbolja opcija za obje strane.

Takva situacija sugerira da će Real izaći na tržište i pokušati pronaći adekvatnu zamjenu za Asensija. Traži se igrač sličnih karakteristika; mora biti sličnih godina i performansi. Španjolski mediji zasad barataju s pet imena.

Ozljeda Luke Jovića (Screenshot) Grozan početak Jovića u Realu, nova ozljeda zbog koje se u Madridu drže za glavu divider

Anthony Martial navodno je najviše po ukusu Zidanea. Radi se o hitrom dribleru i prilično polivalentnom igraču koji može igrati na obje krilne pozicije. Problem je što Real već vodi tešku pregovaračku bitku s Manchester Unitedom.

Ako i uspije izvući Pogbu s Old Trafforda, nije baš izgledno da će mu engleski klub prepustiti i Martiala. United ga je doveo iz Monaca za 60 milijuna eura. To mu je i trenutačna vrijednost na Transfermarktu.

Zvijezda U-21 Eura na meti Reala

Mikel Oyarzabal imao je vrlo dobru sezonu u Real Sociedadu, a iskazao se i na U-21 Europskom prvenstvu. Mladi Bask upisao je prošle sezone 13 ligaških golova i tri asistencije.

Na Euru je samo potvrdio visoku kvalitetu. Naravno da to nije ostalo nezamijećeno. Oyarzabal je na meti brojnih europskih klubova. Na Transfermarktu je procijenjen na 50 milijuna eura.

Gareth Bale (Foto: AFP) Je li se ovo Bale smijao Zidaneu pri sramotnom rezultatu za Real? divider

Real navodno razmišlja i o Kingsleyju Comanu, još jednom mladom Francuzu koji je po ukusu Zidanea. Iako ima samo 23 godine već je nosio dres triju velikih klubova – PSG-a, Juventus-a i Bayern-a. Pretpostavka je da je skupio dovoljno iskustva na najvišoj razini.

Problem je što će se Bayern teško odreći Comana u situaciji kada je opće mišljenje da imaju pretanku momčad. Bavarci traže dodatna pojačanja i ne misle prodavati. Coman je na Transfermarktu procijenjen na 50 milijuna eura.

Dobro poznato ime iz španjolske lige

Meksikanac Hirving Lozano također visoko kotira u holovima Bernabeua. Krilni napadač PSV-a imao je odličnu statistiku prošle sezone; upisao je 17 golova i 11 asistencija. Na Transfermarktu je procijenjene na 40 milijuna eura.

Pojavila se snimka: Naoružani pljačkaši napali Mesuta Özila, Kolašinac ih potjerao! Sead Kolašinac (Foto: Screenshot) Mesut Özil (Foto: Copa 90/Twitter)

Gonçalo Guedes peti je na listi potencijalnih Realovih pojačanja, odnosno zamjena za ozlijeđenog Asensija. Dobro ga poznaju iz španjolske lige. Portugalac je prešao iz Benfice u PSG 2017., no nije se snašao na Parku prinčeva.

Odlučio je otići na posudbu u Valenciju i očito je napravio dobar potez. Valencia ga je naposljetku otkupila za 40 milijuna eura. Jasno, Valencia bi tražila daleko veći iznos ako joj Real pokuca na vrata.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider