Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno mu bilo

Mlada zvijezda Hajduka prelomila između Kanade i Hrvatske?

Niko Sigur odabrao je za koju će reprezentaciju nastupati.

Niko Sigur (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Mladi Niko Sigur umjesto da bude u Zurichu sa svojim vršnjacima, završio je u početnom sastavu Hajduka i tu je priliku objeručke prihvatio.

Sedam nastupa u bijelom dresu, sedam vrhunskih predstava, ništa to ne bi bilo čudno da se ne radi o potpunom anonimusu koji je ozbiljan nogomet počeo igrati tek kada je sletio u slovensko Radomlje. Veza Slovenaca i Hajduka je proradila i talentirani Kanađanin hrvatskog podrijetla dobio je priliku pokazati svoje umijeće na Poljudu.

Navijači Borussije VIDEO Ludilo u Dortmundu pred utakmicu desetljeća, cijeli grad obojan u žuto divider

Još je u siječnju prošle godine igrao ulični nogomet 5 na 5 u Kanadi, a sada se za njega otima seniorska reprezentacija Kanade i U-21 selekcija hrvatske nogometne reprezentacija.

Kako saznaje 24sata, mladi Sigur je donio odluku, a mnoge će ona iznenaditi. Umjesto da prihvati poziv seniorske reprezentacije Kanade, Sigur je prihvatio poziv Dragana Skočića!

Važnu ulogu odigrao je Stipe Pletikosa koji je stupio u kontakt sa Sigurom i otvorio mu vrata mlade reprezentacije koja sljedeći mjesec nastupa na Euru.

Erling Haaland Haaland proglašen za najboljeg igrača Premier lige: Srušio rekord star 30 godina divider

''Hrvat sam iz Kanade, volim sve hrvatsko, a idol mi je Luka Modrić. Ne samo kao igrač, nego kao osoba, vođa, lider... Ima sjajne tehničke i liderske mogućnosti. Modrić je Hrvat, ja sam Hrvat i to je normalno'', rekao je Sigur.

Ovo je logična odluka Sigura, koji se nije obvezao na vjernost Kanadi. Da je kojim slučajem zaigrao u dresu kanadske reprezentacije, više ne bi mogao igrati za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

No nastupi li za mladu hrvatsku reprezentaciju na nadolazećem Euru, time ne otpada mogućnost da u budućnosti obuče dres Kanade, naravno, ne uspije li se izboriti za priliku u kockastom dresu.

Ipak valja pričekati njegovu konačnu i javnu odluku, a to bi moglo biti vrlo brzo...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider