Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splitska senzacija

Hajdukovo otkriće mora donijeti važnu odluku: Dobio poziv dviju reprezentacija

Niko Sigur preko noći je postao član udarne postave Hajduka.

Niko Sigur (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Što će odlučiti Niko Sigur? Hajdukovo otkriće na desnom beku dobilo je dva reprezentativna poziva, zovu ga Kanada i Hrvatska.

Dragan Skočić, izbornik mlade hrvatske reprezentacije do 21 godine, uvrstio ga je na popis igrača za nadolazeće Europsko prvenstvo, dok mu je kanadski izbornik John Herdman poslao pretpoziv za Gold Cup, natjecanje koje se igra u SAD-u i Kanadi.

Pred kanadskim Hrvatom važna je odluka, ali rijetko je tko mogao zamisliti da će do toga doći u samo mjesec dana. Posve slučajno dobio je priliku u prvom sastavu Hajduka i objeručke je prihvatio.

Bilo je to na ligaškom susretu protiv Varaždina koji se 22. travnja igrao na Poljudu. Juniori Hajduka igrali su završnicu Lige prvaka mladih, Mikanović i Lovrenscis bili su ozlijeđeni i Leko nije imao puno izbora.

Budući da Sigur nije mogao igrati juniorsku Lige prvaka, a pravilo nalaže da mora provesti barem dvije godine u klubu, ostao je u Splitu i stavio se na raspolaganje treneru Leki.

Slučajno upao u prvu momčad Hajduka

I tada počinje njegov uzlet u nebeske visine. Od Varaždina pa do danas odigrao je svih sedam utakmica u prvom sastavu Hajduka i oduševio navijače. Preko noći je dospio u prvi sastav i pratkički sve odradio bez greške.

U sedam utakmica sa Sigurom u prvom sastavu Hajduk nije primio niti jedan jedini pogodak. Uspiju li sačuvati mrežu netaknutom u susretu protiv Šibenika, koji se igra ovog vikenda, postavit će rekord od osam utakmica u nizu bez primljenog pogotka.

Bruno Petković Dinamo dobio novu ponudu za Petkovića: Modri nemaju previše vremena divider

To se nikad ranije nije dogodilo u povijesti splitskog kluba, a takvo što vjerojatno nisu mogli zamisliti ni najveći optimisti s obzirom na to kako je izgledala obrana Hajduka na početku drugog dijela sezone.

Ipak, Leko je odlučio promijeniti neke stvari, učinio je igru Hajduka "kontroliranom i dosadnom", što se u ovom slučaju pokazalo kao odličan potez. Spustio je posljednju obranu i dao šansu mladom Siguru, koji će dugo godina pamtiti ovih mjesec dana.

U Kanadi igrao ulični nogomet

Još u siječnju prošle godine igrao je ulični nogomet u Kanadi, pet na pet, a onda je preko kanadskih i američkih kontakata stigao mig Hajduku da bace oko na Sigura.

Dobio je poziv za probu u Radomlje, slovenskog prvoligaša koji njeguje partnerski odnos s Hajdukom, ali ni to nije išlo glatko. Morao je sam sebi platiti avionsku kartu, ali to se itekako isplatilo.

Luka Modrić FOTO Zbog Modrića doputovali u Madrid: Kapetan Vatrenih iznenadio skupinu mališana iz Slovačke divider

Zadovoljio je tamošnju struku, nametnuo se i dokazao Andri Fistoniću da ima kapaciteta za puno više. Nekadašnji direktor Akademije splitskog kluba preporučio ga je Marijanu Budimiru, koji ga je pozvao na probu u ljeto prošle godine.

Nije mu puno trebalo da pokaže svoju kvalitetu, izborio se za šansu u juniorskoj selekciji i u vrlo kratkom periodu dospio do prve momčadi Hajduka, s kojom je prije nekoliko dana osvojio prvi trofej u životu, Kup. Život piše čudne romane...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider