Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pravo otkriće

Igrao je ulični nogomet, slučajno upao u prvih 11 Hajduka, danas je senzacija

Niko Sigur je otkriće godine u dresu Hajduka. Prije godinu dana igrao je nogomet na ulici, danas je profesionalac.

Luka Ivanušec i Niko Sigur (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Nogometaši Hajduka već četiri utakmice nisu primili gol, a protiv Lokomotive u Zagrebu odigrali su fantastičnu utakmicu i pobijedili 3:0.

U posljednja četiri dvoboja u prvih 11 Hajduka neočekivano se našlo ime mladog 19-godišnjeg Nike Sigura, koji sigurno ima zasluge za čvrstu obranu Bijelih.

Kanadski Hrvat debitirao je sasvim slučajno u dvoboju protiv Varaždina 22. travnja i do danas odigrao praktički bez pogreške.

Zašto sasvim slučajno? Sigur nije dijete Hajduka, rođen je u Kanadi, gdje se i počeo baviti nogometom. Igrao je ulični nogomet, pet na pet, a onda si je uspio srediti probu u slovenskom Radomlju. U Sloveniji je prošao ispit, pa je stigao poziv za probu u Hajduku.

Još je u siječnju prošle godine igrao na kanadskim ulicama, u veljači je otišao u Sloveniju, a u srpnju 2022. došao je na probu na Poljud.

Taulant Xhaka VIDEO Bizaran nastavak divljačkog nasrtaja na Hrvata: Vratio se na teren da mu sudac pokaže crveni divider

Ubrzo je oduševio trenere splitskog kluba i stavljen je u juniorsku momčad, koja je ove sezone dominirala u Ligi prvaka i stigla do drugog mjesta u Europi.

Zaustavio Dinamove igrače 

Nažalost, Sigur nije mogao pomoći svojim vršnjacima jer pravilo nalaže da igrač mora provesti dvije godine u klubu kako bi nastupio za juniorsku selekciju u Europi.

Juniori su igrali završnicu u Ženevi, a Ivanu Leki otpali su Mikanović i Lovrencsics pred Varaždin. Kako više nije imao opcija na desnom beku, pozvao je mladog Sigura, koji je inače zadnji vezni, no potpuno je oduševio u svoja prva četiri nastupa.

Protiv Lokomotive je možda odigrao i svoju najbolju utakmicu, no itekako je zadovoljio Leku predstavom protiv Dinama. Bila je to najveća utakmica u njegovoj karijeri, a sjajno se nosio s napadima Dinamovih igrača, koji nisu mogli probiti njegovu stranu.

''U srijedu sam potpisao ugovor. U četvrtak sam odradio prvi trening i odmah završio u početnoj postavi. Mikanović i Gergo su bili ozlijeđeni, pomislio sam da postoji dobra šansa da zaigram. Kad mi je trener rekao da ću igrati, bio sam malo nervozan, ali dobro sam se osjećao. Svi su mi dečki dali puno samopouzdanja. Dobar debi'', rekao je Sigur nakon debija protiv Varaždina.

Nevjerojatan životni put i neočekivani poklon za Bijele doslovno je do prošle godine bio amater u Kanadi, a u kratkom razdoblju postao je profesionalac i već 24. svibnja može osvojiti prvi trofej s Hajdukom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider