Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gadno će nagrabusiti

Katastrofalna vijest iz Njemačke: Veliki hrvatski talent pozitivan na doping i na B-uzorku!

Mario Vušković pozitivan je na B uzorku dopinškog testiranja.

Mario Vušković (Foto: Afp)

Nešto više od mjesec dana prošlo je otkad je kao iz vedra neba došla vijest da je jedan od naših ponajboljih mladih reprezentativaca pozitivan na dopinškom testu. Radilo se o Mariju Vuškoviću iz HSV-a.

Njemački nogometni savez 12. studenog objavio je da je Vušković pozitivan na EPO, odnosno krvni doping. Antidopinška kontrola DFB-a privremeno je tada suspendirala mladog braniča i pokrenula postupak.

Endrick je potpisao prvi profesionalni ugovor s Palmeirasom 21. srpnja 2022. Real doveo čudo od djeteta za astronomsku cifru, mlađi od Modrića čak 21 godinu! divider

Vušković je zatražio kontrolu B-uzorka, ali ni ona nije bila negativna te će se morati nositi s teškim posljedicama.

''DFB nas je informirao da je B uzorak pozitivan. HSV će sagledati situaciju i odlučiti sljedeće korake u suradnji s našim igračem'', stoji na službenim stranicama HSV-a.

gol expired HNS objavio detalje dočeka Vatrenih: Trg bana Jelačića će u nedjelju gorjeti divider

Igrao najbolji nogomet života...

Vušković dolazi iz prave nogometne obitelji. Odmalena je bio predodređen za uspjeh, još 2018. najavljivan je kao velika zvijezda u nastajanju, The Guardian ga je uvrstio na svoju listu najboljih mladih nada Next Generation.

gol expired Rastanak u Dohi, zamalo su pale suze: Vatreni počastili "mučke provokatore", bina je izdržala divider

Mario je debitirao u službenim utakmicama za Hajduk u kolovozu 2019. pod palicom Damira Burića, dok se naredne sezone prometnuo u neupitan broj jedan na stoperskim pozicijama. Dobre igre u bijelom dresu nisu promakle skautima te je HSV brže-bolje reagirao dovevši mladića na posudbu s opcijom kupnje.

Početak u HSV-u nije bio iz snova, ali kako je vrijeme odmicalo, Mario je stasao u ponajboljeg stopera popularne Zweite i nije bilo upitno hoće li aktivirati otkupnu klauzulu od tri milijuna eura. Zabijao je Mario, odlično držao zadnju liniju, brojni bundesligaši grebali su se za njegove usluge, ali tu je sve stalo...

gol expired Osijek u većim problemima nego što se činilo: FIFA ga blokirala zbog prijave tri kluba! divider

Paralelno s klupskom karijerom, Mario je nosio kockasti dres već od U-15 reprezentacije, pa sve do U-21, u kojoj je redovito bio partner Jošku Gvardiolu.

Vušković će ići pred sportski sud. Ako ga osude, očekuje ga četverogodišnja pauza od nogometa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider