Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije samo jedan

Osijek u većim problemima nego što se činilo: FIFA ga blokirala zbog prijave tri kluba!

Osijek je, kao i svi hrvatski prvoligaši, počeo s pripremama za nastavak sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka pripremaju se za nastavak sezone u HNL-u, a dok prvotimci u Gradskom vrtu treniraju pod palicom Renea Pomsa, iz FIFA-e je stigla obavijest o zabrani dovođenja igrača u nadolazećem zimskom prijelaznom roku.

U prvih mah činilo se da je riječ o suspenziji zbog neisplaćenog dijela odšteta austrijskom LASK-u za transfer Jevhena Čeberka, ali problem je, nažalost po Osječane, puno dublji.

Nije sporna samo neisplata za Čeberka nego i rate iz transfera Ramona Miereza iz Alavesa te Nikole Janjića iz Sutjeske.

Ta tri kluba (LASK Linz, Alaves, Sutjeska) prijavili su Osijek FIFA-i koja je, nakon uvida u dokumentaciju, izrekla privremenu zabranu ulaznih transfera za Osječane.

Službeni početak prijelaznog roka u Hrvatskoj za dovođenje igrača je 18. siječnja i ukoliko do tog datuma Osijek podmiri obveze Austrijancima, Španjolcima i Crnogorcima, moći će normalno angažirati pojačanja.

No, sama činjenica da se klubu, koji u javnosti ima imidž onog koji nema problema s financijama, dogodilo to da je s tri adrese prijavljen za neisplatu, sugerira da situacija i nije tako idilična. Uostalom, to je potvrdio i Vladimir Čohar, član Uprave Osijeka, u izjavi za Glas Slavonije.

"Ne bježimo od obveza prema drugim klubovima, ali važno je znati kako smo u velikom investicijskom ciklusu u pitanju dovršetka izgradnje novog stadiona, što nam je u ovom trenutku apsolutni prioritet", poručio je Čohar.

Stadion Pampas VIDEO Pojavile se nove snimke unutar Pampasa, NK Osijek uskoro se seli na pravu arhitektonsku ljepoticu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider