Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Pamtit će se uraganska klima

Rastanak u Dohi, zamalo su pale suze: Vatreni počastili "mučke provokatore", bina je izdržala

Približava se kraj Svjetskog prvenstva, održana je posljednja press-konferencija u hrvatskom kampu u Dohi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija odradila je posljednju press-konferenciju u Al Ersalu. Na zadnjoj presici u hrvatskom kampu gostovali su Andrej Kramarić i Joško Gvardiol.

gol expired Vatreni odradili trening bez dvojice prvotimaca: Potencijalno alarmantna situacija! divider

Njihov dvojica u ime svih suigrača počastili su novinare, fotoreportere i kamermane s tortom. Obavili smo i zajedničko fotografiranje. Dvije i kusur tone "mučkih provokatora" zajedno su stale na binu i nije propala u zemlju. To je već napredak.

Ocijenjeni smo opisnom ocjenom, ali glavno je da smo prošli ispit. HNS je po običaju podijelio zahvalnice novinarima za korektno praćenje i dugo sjećanje. Zamalo su i suze pale. Ali teško se otapaju ledena novinarska lica. Previše je tu bora.

Vatreni počastili novinare tortom

Doista nije bilo većih problema i napetosti. S obzirom na to kako to ponekad zna biti na velikim turnirima, može se reći da je bila kamilica, ako već ne med i mlijeko. Bilo je manjih iskakanja iz tračnica, ona Lovrenova presica bila je nešto napetija, ali sve je prošlo bez većih stresova.

Mislim da se može reći kako je vladala dobra atmosfera te da je bilo korektno ponašanje s obje strane. Svatko je radio svoj posao najbolje što je znao i umio, a to je već dovoljno.

gol expired U sjeni Gvardiola i Livakovića treći Vatreni pravi transfer karijere! divider

Međutim, Svjetsko prvenstvo još nije gotovo, a time ni naš posao na ovom turniru. Sutra je presica u glavnom press-centru, a onda i posljednji trening Vatrenih uoči posljednje utakmice na turniru.

Hrvatsku u subotu očekuje okršaj s Marokom za treće mjesto i brončanu medalju. Utakmica se igra na stadionu Khalifa International u 16 sati po hrvatskom vremenu.

Doček u Zagrebu gledat ćemo iz Dohe

Vatreni već u nedjelju lete za Hrvatsku. U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman trebali bi sletjeti u 17:10. Doček je na Trgu bana Josipa Jelačića. Ne sumnjamo da će biti za pamćenje, bez obzira na to hoće li se Vatreni vratiti s brončanim medaljama oko vrata ili četvrtim mjestom. Povijesni rezultat već je ostvaren, sve više od toga samo je bonus.

gol expired Gvardiol o igranju protiv Messija: "Totalno drugi igrač u klubu i reprezentaciji" divider

Kao što je bilo i u Rusiji prije četiri godine, novinarske ekipe koje su pratile Vatrene u Katru gledat će doček iz Dohe. Tek tada moći ćemo dignuti ruke i malo se opustiti.

Ostalo je još nešto rijala u džepovima, red je da se sve potroši. Neće biti problem, dovoljno je nekoliko piva i ostaje samo propuh. I u džepovima i u glavi, ponajviše od uraganske klime u press-dvorani. Nju ćemo dugo pamtiti. Prave glavobolje stići će kada stignu računi na kartice, ali nema veze, vrijedilo je svake kune.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider