Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Zadnja presica u Dohi

Vatreni odradili trening bez dvojice prvotimaca: Potencijalno alarmantna situacija!

Vatreni su odradili trening u kampu u Dohi bez dvojice igrača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija odradila je u trening u Dohi dva dana prije okršaja s Marokom za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022. 

Najvažnija informacija jest ta da su trening propustili Marcelo Brozović i Josip Juranović. Prema službenom objašnjenju, obojica su izostala zbog preventivnih razloga. Svi ostali normalno su trenirali.

Jučer je uz Brozovića najupitniji bio Joško Gvardiol. On se dobro oporavio i prema vlastitim riječima, spreman je za utakmicu s Marokom.

Lako se moglo primijetiti da je atmosfera na treningu bila znatno bolja nego jučer. Čini se da su Vatreni već zaboravili na poraz od Argentine te da su u potpunosti prebacili fokus na Marokance. Bit će vremena za detaljne analize, sada treba ostati do kraja koncentriran i pokušati osvojiti brončanu medalju.

Andrej Kramarić i Gvardiol na press-konferenciji su jasno rekli da nema nikakvog opuštanja, a ni žalovanja.

"Poginut ćemo za medalju", poručio je Kramarić.

Vatrenima je više nego jasno koliko bi ta medalja u perspektivi značila, i njima osobno i kompletnom hrvatskom nogometu. Stoga nema brige, motiva imaju napretek i sigurno će dati sve od sebe da pobijede Maroko. Naravno, nešto će se pitati i Marokance, no najvažnije je da Vatreni pruže maksimum, pa kako bude.

Iako iz stožera poručuju da su Brozović i Juranović izostali s treninga iz preventivnih razloga, dojam je da je Brozović vrlo iscrpljen. Vidjeli smo kako je hodao kada je izašao na utakmici s Argentinom. Činilo nam se da ga boli svaka koščica.

Znamo da je inače neumoran, ali Brozović dugo nije igrao zbog ozljede i to je sigurno ostavilo traga, a turnir je bio iznimno naporan, fizički i psihički. Nije trenirao jučer, a ni danas, što je potencijalno alarmantna situacija. Zna se koliko je važan za hrvatsku igru.

Vidjet ćemo koje će poteze povući izbornik Dalić, ali lako je moguće da Brozović ne starta protiv Maroka. Ako se to dogodi, može se očekivati da njegovu ulogu preuzme Mateo Kovačić, a da na Kovačićevo mjesto uskoči Lovro Majer.

Josip Juranović također se doimao iscrpljenim, no on bi ipak mogao biti spreman do subote. Još je rano za donošenje konačnih zaključaka, već bi sutra situacija mogla biti bistrija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider