Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zekić ga dobro zna

Osijek vraća ljubimca Kohorte: Dobio je ovacije na Opus Areni u jeku najveće krize

Marinu Pilju ugovor s Varaždinom istječe sljedećeg ljeta, a ne 2025., kako stoji na nekim specijaliziranim transfernim stranicama.

Marin Pilj i Zoran Zekić (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Varaždin je pobijedio Istru 3:2 i plasirao se u četvrtfinale Kupa, a Marin Pilj bio je strijelac prvoga gola za Varaždince i za mnoge najbolji igrač utakmice.

Teren u nogometnom kampu Istre 1961 VIDEO Istra otvorila još jedan teren u nogometnom kampu: Pogledajte sjajnu snimku iz zraka divider

Time je veznjak Varaždina produljio nisku dobrih igara ove sezone. Pilj drži razinu igre, a u posljednje vrijeme još je malo podigao formu i opet postao interesantan na hrvatskom tržištu.

Pilj privukao pozornost Mađara

Piljove dobre igre nisu prošle nezapaženo ni u inozemstvu. Kako saznajem, za njegove usluge interesira se jedan renomirani mađarski klub, no nama je puno zanimljiviji interes domaćih klubova.

Kako stvari stoje, Pilj bi se lako mogao vratiti u Osijek, iz kojeg je otišao u siječnju 2022. u ljubljansku Olimpiju, a u finišu ljetnog prijelaznog roka iste godine prešao je u Varaždin.

Zagreb VIDEO Prekrasni kadrovi Zagreba i Dubrovnika najavili veliki spektakl u Hrvatskoj divider

Pilj je ljubimac navijača Osijeka, to se moglo jasno vidjeti krajem rujna kada je Varaždin gostovao na Opus Areni u sklopu 9. kola HNL-a. Bilo je to u jeku najveće krize osječke momčadi. Kohorta je skandirala "Uprava, odlazi!", a jedini koji je dobio pljesak Osijekovih navijača bio je upravo Pilj.

Ljubimac Kohorte i ovacije na Opus Areni

Bile su to ovacije na otvorenoj sceni, čime su navijači Osijeka zorno pokazali kakvo mišljenje imaju o Pilju, rođenom Osječaninu i djetetu kluba s Drave.

Naravno da odnos navijača prema pojedinom igraču nije jedini faktor koji utječe na transfernu politiku bilo kojeg kluba, ali to je ipak bitno. Još je bitnije što 27-godišnji veznjak konstantno igra dobro u Varaždinu.

Pilj je odlično ušao u sezonu, bio je jedan od najboljih defenzivnih veznjaka lige, onda ga je malo poremetila lakša ozljeda ramena, a sada se opet podigao i igra vrlo dobro. U najboljim je nogometnim godinama, potpuno je sazrio, a pluća i trka, borbenost i požrtvovnost nikada nisu bili upitni.

Osijek i Gorica zainteresirani

Kako čujem iz menadžerskih krugova, osim Osijeka za Pilja je zainteresirana i Gorica. Obje momčadi već se nazimu žele pojačati u veznom redu.

Vrlo je bitan faktor što Pilju istječe ugovor s Varaždinom sljedećeg ljeta, a ne kako stoji na Transfermarktu 2025. Saznajem da je to pogreška. To znači da će Pilj nazimu biti slobodan pregovarati s bilo kojim klubom, pa i potpisati ugovor. Ako dočeka kraj sezone u Varaždinu bez produljenja ugovora, naljeto će biti slobodan igrač.

Zekić ga dobro zna

Stoga je jasno da će Varaždinu biti u interesu da nazimu proba nešto uprihoditi. Kako saznajem, postoji otkupna klauzula, no ona nije pretjerano velika. Navodno je riječ o stotinjak tisuća eura. To Osijek može platiti bez većih problema.

Pilj je jedan od igrača koje Osijekov trener Zoran Zekić iznimno cijeni. Dobro se poznaju, već su surađivali u prvom Zekićevu mandatu, tako da trenutačni trener Osijeka ima vrlo dobar uvid u njegove kvalitete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider