Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SPLIT PODIGAO LETVICU

VIDEO Prekrasni kadrovi Zagreba i Dubrovnika najavili veliki spektakl u Hrvatskoj

Hrvatska je domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu.

Zagreb (Foto: Screenshot HRS)

Manje od mjesec dana preostalo je do Europskog vaterpolskog prvenstva, a tim povodom organizatori iz Hrvatskog vaterpolskog saveza predstavili su službeni logo i slogan.

Prvi put u povijesti dva vezana Europska vaterpolska prvenstva održat će se u istoj državi, a nakon fantastičnog izdanja u Splitu 2022. godine, od 4. do 16. siječnja domaćini su ovoga puta dva grada – Dubrovnik i Zagreb.

Svjesni da je prethodno izdanje u Splitu podiglo najvišu moguću letvicu, dizajnom logotipa i vizualnim identitetom pokušava se pratiti isti standard, piše službenica stranica HRS-a.

Europsko prvenstvo u vaterpolu, rezultati Vaterpolo, EP 2024.: Hrvatska osvojila srebro divider

Gradovi domaćini i Republika Hrvatska predstavljeni su specifičnim simbolima i motivima kojima se kulturno nasljeđe isprepleće s vaterpolom. Inspiraciju za službeni logo pronašli smo iz tradicionalnog hrvatskog pletera. Znan i kao troplet, to je geometrijski ukras svojstven starohrvatskoj kulturi te je dio umjetnosti, tradicije i običaja hrvatskoga naroda. Konture pletera ujedno se odražavaju u valovima ili vodi kao integralnom dijelu vaterpola. Kombinirane s konturama vaterpolista kao sekundarnim motivom, dobivamo snažan vizualni prikaz domaćina prvenstva i samog sporta.

Motiv vode i valova u pleteru odražava se i u samom sloganu "Waves of Unity". Vaterpolo je oduvijek njegovao jedinstvenu povezanost među svim njegovim akterima. To nije samo sport već i kulturni fenomen koji oblikuje karakter usađujući vrijednosti timskog rada, otpornosti i ponosa, stavljajući kolektivni identitet ispred individualnih razlika.

Ivica Tucak (u sredini) Izbornik objavio popis igrača za Euro: Jedno ime vraća se u reprezentaciju nakon dvije godine divider

Motivirani razlogom zbog kojeg je prvenstvo ponovno stiglo u Hrvatsku, slogan simbolizira povezanost svih sudionika – igrača, gledatelja, volontera, gostiju iz svih dijelova Europe, novih generacija. Povezujući raznoliku skupinu pojedinaca oke zajedničke strasti prema vaterpolu, šaljemo snažnu poruku solidarnosti.

Uz predstavljanje loga i slogana, organizatori su već otvorili prijave za volontere, a sljedeći su korak pozivi za medijske akreditacije i ulaznice, za koje stiže najviše upita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider