Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri na Etihadu

Manchester City je veliki favorit, ali ima problema: Ovo je Dinamova šansa!

Dva tjedna nakon čudesnih 4-0 protiv Atalante, Dinamo prekosutra gostuje kod prvog favorita Lige prvaka: Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedeći protivnik Dinama u Ligi prvaka - moćni Manchester City - odradio je posljednju utakmicu uoči sudara s hrvatskim prvakom. City je slavio na gostovanju kod Evertona, 3-1 u prvenstvu Engleske, ali je i pokazao neke slabosti.

Dva tjedna nakon čudesnih 4-0 protiv Atalante, Dinamo u utorak gostuje kod prvog favorita Lige prvaka: Manchester Cityja. Engleski prvaci sinoć su pobijedili Everton, 3-1, i to u istom sastavu u kojem su pobijedili Šahtar u Ligi prvaka.

Casemiro i Diego Costa (Foto: AFP) Veliki problem u Španjolskoj: Zvijezda Reala dobila užasavajuću vijest za vrijeme velikog derbija divider

To je ta fantastična jedanaestorica, sa Sterlingom, De Bruyneom, Mahrezom, Gabrielom Jesusom, i tako dalje. Ali nije sve tako blistavo, jer zbog ozljeda stopera Stonesa i Laportea, te pozicije moraju igrati Otamendi i Fernandinho! A Brazilac je i sinoć prilično griješio.

"Imamo Fernandinha i nemamo drugu opciju. On će igrati na toj poziciji, osim ako se ne ozlijedi. A takve stvari se događaju. Mislim da i najbolji braniči na svijetu čine takve stvari. Kad je imao loptu, Fernandinho je bio izvanredan. Tako je kako je. Moramo ići s njima dvojicom, a na klupi s mladim igračima. Vidjet ćemo što će biti u utorak, tko će biti spreman za utakmicu Lige prvaka", kaže menadžer Manchester City Pep Guardiola.

Nokaut McKeeja (Screenshot) Nadolazeća MMA zvijezda isporučila drugi najbrži nokaut u povijesti organizacije divider

Naravno, čak i s tim problemima, Manchester City je daleko jači od Dinama. Primjerice, engleski prvaci su najskuplja momčad u Europi, vrijedna čak milijardu i 280 milijuna eura! A Dinamo, koji vrijedi oko 107 milijuna, jeftiniji je čak 12 puta!

U skladu s time su i procjene kladionica. Manchester City je veliki favorit, s oko 88 posto izgleda za pobjedu. Šanse za remi procijenjene su na nekih devet posto, a pobjeda Dinama na samo tri posto! Ali naravno, to ne znači da se čak i sa Cityjem ne može igrati!

Pep Guardiola (Foto: AFP) Manchester City se priprema za život nakon Guardiole: Dovedena dugoročna zamjena za Pepa? divider

Trener Dinama Nenad Bjelica ističe:

"Lijepo je igrati protiv tako velikih klubova, protiv tako velikih igrača, pa i velikih trenera. Svi skupa ćemo sami sebe testirati na kojem smo nivou. Nemamo nikakav pritisak, tako da možemo stvarno uživati u utakmici, a kad uživaš u utakmici i sve daješ od sebe, onda čak možeš i iznenaditi."

Ivan Perišić (Foto: AFP) Perišić otkrio zbog čega je propao njegov transfer u Manchester United: "Teško mi je palo" divider

S tako minornim izgledima, bit će zanimljivo vidjeti s kojom će postavom Nenad Bjelica krenuti u utorak. Atalantu je već iznenadio s formacijom 3-5-2: s tri srednja braniča, i visoko podignutim bekovima. Učinak je bio fantastičan! A iako bez efekta iznenađenja, ne bi bilo čudno da Dinamo i u Manchesteru krene baš s ovom postavom.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider