Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odjurio kući

Veliki problem u Španjolskoj: Zvijezda Reala dobila užasavajuću vijest za vrijeme velikog derbija

Za vrijeme El Madrileña stigla je užasavajuća informacija u svlačionicu Reala...

Casemiro i Diego Costa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon sinoćnjeg madridskog derbija veznjak Reala Casemiro hitno je odjurio kući kako bi se pridružio šokiranoj obitelji.

Naime, za vrijeme utakmice stigla je užasavajuća informacija da su mu lopovi provalili u kuću dok su mu supruga, dijete i dadilja boravili u njoj. Sreća u nesreći je što nitko nije fizički stradao, no ostale su psihološke posljedice.

Igor Tudor (Foto: AFP) Tudorov Udinese srušio Mihajlovićevu Bolognu, prvi gol Balotellija za Bresciju divider

Casemiro je odmah znao da mu je obitelj dobro i na sigurnom, no požurio je da im se pridruži, među ostalim, jer je postajala mogućnost da se provalnici još uvijek vrzmaju oko kuće.

Casemiru provalili u kuću za vrijeme velikog derbija

Ukućani isprva nisu bili ni svjesni da im pljačkaši vršljaju po kući. Jasno je da su ostali šokirani kada su shvatili što se dogodilo.

Prema pisanju španjolskih medija koji se pozivaju na policijsko izvješće, pljačkaši su bili naoružani i vjerojatno su ušli u kuću preko vanjskog stubišta. Zasad nije poznato što su i jesu li išta otuđili.

Nokaut McKeeja (Screenshot) Nadolazeća MMA zvijezda isporučila drugi najbrži nokaut u povijesti organizacije divider

Casemiro nije prvi nogometaš Reala kojem su lopovi provalili u kuću. Nedavno su sličnu stvar doživjeli Zinedine Zidane i Isco.

Štoviše, profesionalni nogometaši u Španjolskoj često su žrtve profesionalnih provalnika. Lista je prilično dugačka: Pique, Benzema, Morata, Jordi Alba, Kevin-Prince Boateng, Arthur, Joaquin, William Carvalho, Garay, Gabriel Paulista, Funes Mori, Kondogbia...

Pep Guardiola (Foto: AFP) Manchester City se priprema za život nakon Guardiole: Dovedena dugoročna zamjena za Pepa? divider

Najčešće im provaljuju u kuće i stanove dok su na putu, utakmici ili treningu. U većini slučajeva nikoga nije bilo doma, ali bilo je primjera kada su provaljivali dok su u objektu boravili članovi nogometaševih obitelji.

Porast kriminala veliki problem u Španjolskoj

Tako su, primjerice, naoružani lopovi prije nekoliko mjeseci provalili u kuću napadača Atletica Alvara Morate dok su mu u njoj bili supruga i dvoje djece. Gerardu Pique su bili roditelji u kući dok je on s djecom otišao u Njemačku na koncert svoje supruge Shakire.

Ivan Perišić (Foto: AFP) Perišić otkrio zbog čega je propao njegov transfer u Manchester United: "Teško mi je palo" divider

Posljednjih desetak godina stopa kriminala u Španjolskoj značajno je porasla. To je veliki problem, a reflektira se i na nogomet. Nogometne zvijezde izložene su napadima i nije im svejedno. Neki zbog toga dvaput razmisle prije nego što dođu u La Ligu.

Nije teško zaključiti da je jedan od glavnih razloga porasta kriminala posljednja velika ekonomska kriza, koja je ostavila duboke posljedice na tamošnje društvo.

Sergio Ramos i sudac (Foto: AFP) Kapetan Reala u velikim problemima zbog prebrzog jezika: Prijeti mu poduža suspenzija divider

Španjolska se još uvijek nije izvukla iz krize. Iako je posljednje dvije-tri godine situacija nešto bolja, nezaposlenih ih je i dalje jako puno, posebice među mladima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider