Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ugovor do ljeta 2021.

Manchester City se priprema za život nakon Guardiole: Dovedena dugoročna zamjena za Pepa?

Pep Guardiola ima ugovor s Manchester Cityjem do ljeta 2021. godine, nakon čega bi mogao napustiti klub.

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Britanski mediji raspisali su se o mogućem odlasku Pepa Guardiole s klupe Manchester Cityja i to već na ljeto 2021. godine. Njegov nasljednik trebao bi biti Nizozemac Giovanni van Bronckhorst.

"Manchester City ponudio je, a Giovanni van Bronckhorst prihvatio dugoročni ugovor u klubu", prenosi britanski Mirror.

Ivan Perišić (Foto: AFP) Perišić otkrio zbog čega je propao njegov transfer u Manchester United: "Teško mi je palo" divider

Ideja je da Van Bronckhorst bude bliski suradnik s Guardiolom za vrijeme trajanja njegovog ugovora, te da po razlazu s Pepom on preuzme ulogu glavnog trenera.

Nizozemac jako dobro poznaje izvršnog predsjednika Cityja Ferrana Soriana, kao i sportskog direktora Txikija Begiristaina, s kojima je surađivao kada je bio igrač Barcelone.

Van Bronckhorst već ima trenerskih uspjeha u Nizozemskoj, gdje je s Feyenoordom osvojio prvenstvo i dva kupa. U trenersku karijeru krenuo je kao pomoćnik legendarnom Nizozemcu Ronaldu Koemanu, a zatim je od 2015. do 2019. godine samostalno vodio Feyenoord.

Sergio Ramos i sudac (Foto: AFP) Kapetan Reala u velikim problemima zbog prebrzog jezika: Prijeti mu poduža suspenzija divider

Je li on zamjena za Guardiolu koji je poznat po tome da se u nijednom klubu ne zadržava više od četiri-pet godina?

Podsjetimo, Barcelonu je vodio od 2008. do 2012. godine, Bayern od 2013. do 2016., te je sada u četvrtoj sezoni na klupi Građana. S Barcelonom je osvojio sve što se moglo osvojiti, dok s Bayernom i Manchester Cityjem nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

gol expired "Vruće ti je? Jako si seksi": Ugledni sudac zavodio mladu sakupljačicu loptica tijekom meča!? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider