Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Meta mercata

Dinamovo dijete ukrotilo Livaju i privlači pozornost: Je li vrijeme za povratak u Maksimir!?

Stoper Varaždina Luka Jelenić dobro je čuvao Hajdukove napadače i mnogima je bio najbolji igrač utakmice.

Marko Livaja i Luka Jelenić (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Varaždin je iznenadio Hajduk u prošlom kolu SuperSport HNL-a i otkinuo mu dva važna boda. Tko zna, možda budu i presudna u utrci za naslov prvaka, ali to je još na jako dugom štapu.

Cristiano Ronaldo VIDEO Cristiano Ronaldo potpuno poludio: Pogledajte kako je ovaj put reagirao na "Messi, Messi" divider

Kako god, Varaždin je izvukao remi u srazu s favoriziranim Splićanima, a stoper Varaždina Luka Jelenić (23) mnogima je bio najbolji igrač utakmice. 

Upravo je Jelenić oteo onu spornu loptu Marku Livaji na sredini terena i tako začeo akciju nakon koje je Varaždin postigao vodeći pogodak. VAR je pregledavao situaciju i utvrdio da nije bilo prekršaja. Jelenić je cijelu utakmicu bio u duelima s Livajom i može se reći da je dobro obavio zadatak. Zna se da je Livaju teško uštopati i posve ukrotiti, a obrana Varaždina na čelu s Jelenićem to je dobrim dijelom uspjela.

Jelenić ukrotio Livaju

Jelenić u posljednje vrijeme igra jako dobro i ponovno su započele priče o mogućem transferu u ljetnom prijelaznom roku. Kako čujem, za Jelenića je zainteresiran jedan viđeniji poljski klub, a čini se da je ponovno u kombinaciji i Osijek, koji je bacio oko i na Varaždinova veznjaka i svojeg bivšeg igrača Marina Pilja.

Prošlog ljeta Jelenića su dovodili u vezu s Dinamom, koji je tražio stopera i Jelenić je bio jedan od kandidata. Jelenić je Dinamovo dijete, u juniorima je slovio za jednog od najpotentnijih stopera zagrebačkog kluba uz Joška Gvardiola i Josipa Šutala.

Lopte u Varaždinu Hajduk reagirao na aferu oko "nenapumpanih lopti", glasnogovornik otkrio detalje divider

Naposljetku je u potrazi za minutama otišao u Inter Zaprešić, a u ljeto 2022. prešao je u Varaždin. U Varaždin je došao na mala vrata, no nakon nekoliko mjeseci se dokazao i afirmirao kao ponajbolji igrač kluba. U Varaždinu je postao i U-21 hrvatski reprezentativac. Za mlade Vatrene upisao je četiri nastupa.

Poljaci žele stopera Varaždina

Jelenić je krajem godine produljio ugovor s Varaždinom do ljeta 2026. Ljetos se spekuliralo da Varaždin traži za Jelenića dva milijuna eura, što je možda bila cifra koja je odbila i Dinamo i Osijek. Vidjet ćemo što će biti u predstojećem ljetnom prijelaznom roku.

Alphonso Davies Real dovodi još jednu veliku zvijezdu: Najbolji igrač svijeta na svojoj poziciji divider

Naoko se čini da se Varaždin ne mora žuriti s obzirom na to da je Jelenić produljio ugovor, no svi hrvatski klubovi žive od prodaje igrača, pa tako i Varaždin, a željezo se kuje dok je vruće. Okretan, tehnički dotjeran stoper, koji više igra na inteligenciju i čitanje igre nego na čistu snagu, iako ima i visinu i motoriku. Zna iznijeti i predati loptu, što je u modernom nogometu važna stavka.

Je li vrijeme za povratak u Maksimir!?

Jelenić cijelu sezonu igra dobro, čini se da je sazrio i fizički i mentalno, tako da je možda vrijeme za prelazak u ambiciozniju sredinu. U HNL-u su to isključivo četiri kluba. Osijek i Dinamo već su se spominjali, a lako je moguće da se uključe i Hajduk i Rijeka.

Puno će ovisiti o ljetnoj kadrovskoj križaljci velike četvorke. Dinamo je i dalje deficitaran na mjestima središnjih braniča. Stopere traži po bijelom svijetu, a nadomak ruke ima svoje dijete. U svakom slučaju, Jelenić će zacijelo biti jedan od najtraženijih eksponata na hrvatskom ljetnom mercatu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider