Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izdržali preko 40 minuta

Varaždin s igračem manje otkinuo bodove Hajduku u ludoj utakmici!

Nogometaši Varaždina i Hajduka remizirali su 1:1 u 24. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Oliver Zelenika i Anthony Kalik u borbi za loptom Kalik i Zelenika Josip Brekalo +1 Slavlje igrača Varaždina protiv Hajduka

Nogometaši Varaždina i Hajduka u susretu su 24. kola HNL-a igrali 1:1 (1:0).

Domaće je u vodstvo doveo Leon Belcar (40), a poravnao je Niko Kristijan Sigur (66).

U prvih pola sata situacija na terenu je bila pretežito mirna, Hajduk je imao više od igre i dvije velike prilike, ali Zelenika je u 8. minuti glavom obranio udarac Kalika iz blizine, dok je u 32. minuti u korner odbio ne odviše jak pokušaj Brekala.

"Zakuhalo" se u završnici prvog poluvremena, Šarlija je nesmotreno rukama hvatao loptu u kaznenom prostoru domaćih zbog čega su Varaždinci tražili žuti karton za stopera Hajduka kojega mu Jović nije pokazao, a samo minutu potom Varaždin je poveo.

Torcida Torcida istaknula poruku i zaradila pljesak cijelog stadiona u Varaždinu divider

Trojica igrača su na polovici Varaždina okružila Livaju, kapetan Hajduka je stao, a domaći su krenuli u brzi protunapad kojega je povukao Drožđek. Usijedio je precizan ubačaj na glavu Belcara koji je glavom sa 11 metara savršeno pogodio od vratice u mrežu.

Varaždinci bez igrača manje više od 40 minuta

Početkom nastavka Varaždin je ostao bez isključenog Dabre, on je u 51. minuti rukom krznuo po licu Šarliju koji je pao na travnjak, a sudac Jović je domaćem napadaču pokazao žuti karton. Kako mu je to bio drugi, dobio je i isključujući crveni karton.

S igračem više Hajduk je u potpunosti premjestio igru na suparničku polovicu terena, a u 62. minuti dogodila se najspornija situacija na utakmici. Jedan od brojnih ubačaja u kazneni prostor Varaždina pao je na ruku domaćem igraču Boršiću, u nastavku akcije je i Lusavec startao na nogu Mikanovića u svom kaznenom prostoru.

Nogometaši Hajduka pred utakmicu s Varaždinom FOTO Igrači Hajduka izašli na teren u posebnim majicama: Evo o čemu se radi divider

Gosti su tražili kazneni udarac, prvenstveno zbog ruke Boršića, no nakon vrlo duge provjere putem VAR-a odlučeno je da se igra nastavi.

Četiri minute potom Hajduk je stigao do poravnanja, Brekalo je kratko dodao Siguru koji je udarcem sa 20-ak metara s desne strane pogodio bliži gornji kut nemoćnog Zelenike.

Igrači i navijači Hajduka bili su uvjereni da su stigli do vodstva u 78. minuti kada je Livaja iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu nakon što su Uremović i Šarlija nadvisili svoje čuvare u skoku, no nakon još jedne vrlo dugačke provjere putem VAR-a procijenjeno je kako je Uremović bio u minimalnom zaleđu prilikom Dajakuova ubačaja.

Carlo Ancelotti i Luka Modrić Ancelottija oči u oči upitali za trenersku ponudu Modriću: "Je li to istina?" divider

Sama završnica potom je protekla u rastrganoj igri.
 

 

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider