Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NAKON VELIKE POBJEDE U NORVEŠKOJ

Rukometaši Zagreba na korak do osmine finala Lige prvaka: "Možemo biti još bolji!"

Velikom pobjedom u Norveškoj, rukometaši Zagreba stigli su na korak do plasmana dalje u Ligi prvaka!

A kako drugačije nego opušteno i puno pozitive nakon što se iz Norveške vratiš s uvjerljivih plus devet protiv Kolstada.

Zagrebaši su uzeli još jedan veliki skalp u Ligi prvaka i sada ih samo bod dijeli od plasmana u osminu finala.

"Ja prvi pa svi ostali, imamo još prostora i bit ćemo još bolji", rekao je Andrija Nikolić, trener RK Zagreba, nastavivši:

"Pobijedit bilo koga s tolikom razlikom nije jednostavno, a pogotovo Kolstad gdje igra jedan od najboljih igrača, Sagosen, normalno da smo zadovoljni, ovo je baš pobjeda ekipe."

Spoj iskusnjara i mladih nada

Koja je ove sezone, kaže i sam Nikolić, baš kliknula. Spoj iskusnih veterana, Čupića, Gojuna, Dibirova i potentnih mladih reprezentativaca Srne, Klarice, Mandića vuče Zagreb prema prvom plasmanu u najboljih 16 unazad pet godina.

"Pa kako se ono kaže, kad se s mlađima družiš i ti si mlađi, uvijek smo svi zajedno i stariji i mlađi i oni izvlaće dodatno iz tebe i oni ti daju jedan dodatan motiv. ne igraju samo novci, nego igraju srce i ekipa a mi smo stvarno jedna dobra ekipa", riječi su kapetana Jakova Gojuna.

"Neka mladost, ludost, neka potentna mlada momčad, oni sazrijevaju ko kući s malom djecom, moram reć da sam ispunjen. nismo još gotovi, ova ekipa još nije rekla svoje zadnje riječi", nadovezao se legendarni Ivan Čupić.

Protiv svakoga su pokazali zube

Osim Kolstada, rušio je Zagreb ove sezone i Szeged, uzeo po bod Kielceu i Aalborgu. Velika snaga je mladi Matej Mandić, inače treći vratar Lige prvaka, sa 124 obrane i postotkom od 32 i pol posto.

"Dobra sezona iza mene, samo moram nastavit tako i da bude zdravlja, sigurno mi je tu i ekipa pridonijela, mislim da imamo jednu od najboljih obrana u Ligi prvaka", rekao je Mandić.

Nakon što su u gostima dobili Kolstad, reprezentaciju Norveške u malom, Zagrebaši sada sve drže u svojim rukama. U zadnjem kolu idu kod Kiela, a bod vrijedan osmine finala tražit će sljedećeg četvrtka protiv PSG-a.

"Sa svima smo bili tu negdje, izuzev Aaalborga, imamo kvalitetu i da ćemo pružit dobru utakmicu i da će publika uživat", dodao je Nikolić.

"Evo ako nije dovoljno ovo što mi radimo ove sezone, neka velika imena poput karabatića, palicke, prandija dolaze u arenu, tako da pred našim navijačima sve je moguće", još je dodao Čupić.

I da, veliki Nikola Karabatić igra zadnju sezonu svoje bogate karijere. Uz ovakav Zagreb, bolje pozivnice za dupkom punu Arenu zaista nema.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider