Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi uzdrmao Splićane

Hajduk čeka Varaždin u Kupu, Karoglan otkrio: "Imali smo jedan iskreni razgovor s igračima"

Mislav Karoglan je održao konferenciju za medije uoči utakmice četvrtfinala Kupa između Hajduka i Varaždina.

Mislav Karoglan (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Nešto više od 70 sati poslije prvenstvene utakmice Varaždin - Hajduk odigrat će se i drugi ogled ovih suparnika, ovaj put na Poljudu, u četvrtfinalu Kupa.

Utakmica počinje u utorak u 18:00, a naravno da na konferenciji za medije trener Hajduka Mislav Karoglan nije mogao izbjeći pitanja o subotnjem remiju i izgubljena dva dragocjena boda u borbi za naslov prvaka.

U kakvom je stanju ekipa poslije remija u Varaždinu?

"Imali smo jedan iskreni razgovor, stvari oko toga kako ih ja vidim. Kazali smo neke stvari, uvijek je najveća odgovornost na meni, ali se od svakog igrača Hajduka očekuje odgovornost. Ne znam nakon koliko smo godina na današnji datum udaljeni jedan bod od prvog mjesta."

"Livaja radi odlično i ne želi reći kad ga nešto boli"

Jesu li određeni igrači bili ljutiti zbog ulaženja s klupe?

"Nisu oni ljuti, to su sve profesionalci, ali imali su jako dobrih trenutaka kad su ulazili s klupe, primjerice Kalik ili Benrahou protiv Lokomotive ili Dajaku nekoliko puta. Treba vjerovati igračima i dati im podršku, a i oni trebaju preuzeti svoj dio odgovornosti."

Kad igra Livaja, igra i Hajduk. Što Karoglan misli o toj tezi?

"Idemo realno pričati. Bili smo jako dobri protiv Belupa bez Livaje, onda je 75 minuta igrao dobro protiv Rudeša. On stvarno sve treninge odrađuje, radi odlično, nisam ga nikad vidio boljeg, a ne želi reći kad ga boli. Za svaku ekipu na svijetu je problem kad joj se ozlijedi najbolji igrač, ali ne želim od toga raditi nikakve alibije."

"Prvih 20 minuta u Varaždinu fenomenalno i onda nered"

Je li Karoglanu trenutno malo nelagodnije raditi u odnosu na inače?

"Neizvjesnost mi je i kad gledam Hajduka od doma, dok nisam bio trener, pa bih bio nervozan. Razočaran sam bio, jer smo ušli u utakmicu u Varaždinu fenomenalno, prvih 20 minuta sam bio stvarno jako zadovoljan, ali ne možemo dopustiti da nas taj prvi gol lomi i onda da s igračem više u drugom poluvremenu budemo onako neuredni."

Kako Karoglan vidi ulogu Krovinovića?

"Vidim ga kao jednog od najvažnijih igrača. Jako sam zadovoljan i s njim i sa Sigurom, ali postoje tereni na kojima on ne može igrati. U tom pravcu razmišljam, itekako računam na Filipa."

"Dinamo je tu gdje sam ga i očekivao"

Što kaže na utakmicu Dinamo - Rijeka koja je odigrana u nedjelju?

"Dinamo je tamo gdje sam ga i očekivao, a to je u borbi za titulu. To sam govorio i tijekom zimske stanke. Iluzorno je očekivati da ćemo pobijediti sve utakmice do kraja, ali momčadi trebamo dati do znanja da je sve u našim rukama, i da vjeruju i oni u nas i mi u njih. Kroz ovaj dugi put biti će nekih kriza, bolje da je to za ranije nego za poslije."

Koliko će ova utakmica u Kupu biti drugačija?

"Kup kao natjecanje nosi svoje zamke, ali mi trebamo proći u polufinale. Ipak se radi o trofeju, bez obzira što se radi o natjecanju koje smo osvajali zadnje dvije godine."

Koliko će biti promjena u sastavu?

"Lovre Kalinić ima nažalost virozu, vidjet ćemo na popodnevnom treningu situaciju i onda donijeti odluku o sastavu", poručio je Karoglan.

Koja utakmica Kupa bi mogla donijeti iznenađenje?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider