Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šansa za uzlet

Leko u velikim problemima: Hajduk desetkovan na Dinamo i Osijek, ali na muci se poznaju junaci

Trener Hajduka Ivan Leko morat će sastaviti momčad za odlučne utakmice sezone bez osmorice igrača…

Igrači Hajduka slave pogodak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

U nedjelju se igra možda i prijelomna utakmica prvenstva. Na rasporedu je najveći hrvatski derbi, Dinamo dočekuje Hajduk u Maksimiru. Ako Hajduk izgubi, pitanje prvaka bit će praktički riješeno. 

Dinamo već sada ima osam bodova prednosti i utakmicu manje, tako da je sve jasno. Hajduk mora pobjeđivati u međusobnim ogledima ako želi zadržati kakve-takve šanse u utrci za naslov prvaka. Forma Bijelih od početka proljetnog dijela sezone daleko je od šampionske.

Dvorana i stadion Gradski vrt Dva spektakla u Osijeku jedan pored drugog: Hoće li doći do promjene termina? divider

Štoviše, Hajduk igra loše, a to se potvrdilo i protiv fenjeraša Gorice u prošlom kolu. Splićani su na jedvite jade pobijedili 2:1. Gorica je imala više zrelih šansi i može se reći da je propustila veliku šansu slaviti na Poljudu.

Hajduk desetkovan pred derbije s Dinamom i Osijekom

Nije teško zaključiti da Hajduk ne dočekuje derbi u pretjerano dobrom ozračju. Puno je sumnji i kritika, a u sve to Hajduk najvjerojatnije stiže u Maksimir bez čak osmorice igrača. Ozljede su poharale u ključnom trenutku ionako labilnu momčad Ivana Leke. Nakon derbija u Zagrebu, Splićane 1. ožujka čeka i četvrtfinalna utakmica s Osijekom. Tko zna u kakvom će je sastavu i raspoloženju dočekati.

Nikola Kalinić Nikola Kalinić ruši mit o "vječno ozlijeđenom veteranu": Opet je spasio Hajduk, a brojke govore same za sebe divider

Čini se da Emir Sahiti ipak neće biti spreman za okršaj s Osijekom, pa dakako ni s Dinamom. Awaziem se ozlijedio na treningu pred utakmicu s Goricom i, kako stvari stoje, izbivat će s terena tri do četiri tjedna.

Anthony Kalik, Toni Borevković i Lukas Grgić ozlijeđeni su otprije i vratit će se na teren tek nakon dvaju derbija. Lovre Kalinić i Josip Elez već su duže vrijeme izvan stroja i pitanje je kada će se uopće vratiti na travnjak.

Na muci se poznaju junaci

Najnovija je informacija da Leko ne može računati niti na mladog Dominika Prpića jer je ozlijedio gležanj na utakmici s Goricom i čeka ga trotjedna pauza.

Torcida Hajduk i dalje igra jako loše, a to je stvar trenera: Ako nadrapa protiv Dinama, Leko će tek onda gorjeti divider

Dodatni je problem za trenera Hajduka i taj što juniorsku momčad Bijelih između utakmica s Dinamom i Osijekom čeka ogled s Manchester Cityjem u osmini omladinske Lige prvaka.

Jedina je dobra vijest za Leku ta da se u pogon vraća Dario Melnjak nakon što je propustio utakmicu s Goricom zbog viroze. Kada se sve zbroji, Leko je suočen s puno problema, a sezona se lomi u sljedećih desetak dana.

Međutim, na muci se poznaju junaci. Situacija jest teška, ali to je isto tako prilika da se stvari preokrenu u pozitivnom smjeru.  

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta