Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi izazov

Poznati hrvatski trener ima novi klub: Šokirao je Europu i napravio podvig

Hrvatski trener Krunoslav Rendulić našao je novi klub nakon što je u studenom prošle godine napustio Zrinjski iz Mostara…

Krunoslav Rendulić (Foto: Antonio Balic / CROPIX)

Poznati hrvatski trener Krunoslav Rendulić (50) novi je trener Sabaha. Riječ je o klubu koji nastupa u azerbajdžanskoj elitnoj ligi i dolazi iz gradića Masazira, koji se nalazi petnaestak kilometara sjeverno od Bakua i može se reći da je zapravo predgrađe azerbajdžanske metropole.

Fran Brodić VIDEO Netko iz VAR sobe vikao: "Vidi ovog Brodića debelog" divider

Rendulić je potpisao do 1. lipnja 2025., a asistenti će mu biti Saša Sabljak i Domagoj Perić. Njih dvojica asistirali su Renduliću dok je vrlo uspješno vodio Zrinjski iz Mostara.

Rendulić je napustio Zrinjski u studenom prošle godine nakon što je s Mostarcima prošle sezone osvojio prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine te je imao vrlo uspješan europski nastup.

Rendulić na klupi azerbajdžanskog Sabaha

Jesenas ih je uveo u skupinu Konferencijske lige, čime je Zrinjski postao prvih klub iz BiH koji je izborio nastup u skupinama UEFA-inih klupskih natjecanja.

Zoran Zekić Zekić otvorio dušu uoči dolaska Dinama: "Frustracije se godinama vuku i sad je to izašlo na vidjelo" divider

Plemići su napravili senzaciju pobijedivši AZ Alkmaar 4:3. Šokirali su Europu napravivši povijesni preokret nakon što su na poluvremenu gubili 3:0.

Zrinjski je pod vodstvom Rendulića odigrao odličnu utakmicu i u Birminghamu protiv moćne Aston Ville. Praktički su ga sekunde dijelile od osvajanja boda na Villa Parku.

Podvig sa Zrinjskim u Konferencijskoj ligi

Zrinjski je bio vrlo kompetitīvan u vrlo jakoj skupini Konferencijske lige i to očito nije ostalo nezamijećeno na europskoj razini. Stoga ne čudi da je Rendulić vrlo brzo našao novi posao.

Sabah je trenutačno sedmi u azerbajdžanskoj Premierligi, no drugoplasirani Neftči bježi mu samo pet bodova. Qarabag je nedodirljiv na prvom mjestu s 57 bodova. Momčad Sabaha prepuna je inozemnih nogometaša i na Transfermarktu je procijenjena na 10,5 milijuna eura.

Sopić vodio Sabah

Trenutačni trener Rijeke Željko Sopić vodio je Sabah u sezoni 2019./2020. Rendulić će na klupi Sabaha zamijeniti Murada Musayeva (40), domaćeg stručnjaka koji je podnio ostavku početkom veljače.

Nakon njegova odlaska ulogu privremenog trenera obnašao je Igor Ponomaryov. Sabah je prošle sezone bio drugi i ima visoke ambicije, iako je klub osnovan tek prije 6-7 godina. Nastupa na stadionu Bank Respublika Arena koji prima 13 tisuća gledatelja.

Rendulić je u trenerskoj karijeri još vodio Istru, Šibenik i Goricu, a imao je i uspješno igračku karijeru. Nastupao je za Osijek, Zagreb, Hajduk, Rijeku i Kamen Ingrad te je jedna od ikona HNL-a.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider