Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesni preokret

Europa je brujala: Evo kakvu je poruku dobio slavni trener koji je izvrijeđao prvaka BiH i teško se osramotio

Bivši tener Zrinjskog Krunoslav Rendulić opisao je u videointervjuu za gol.hr kako je njegova momčad uspjela napraviti sportsko čudo i pobijediti favorizirani AZ Alkmaar u Mostaru nakon što su Nizozemci na poluvremenu vodili 3:0 u prvom kolu Konferencijske lige…

Krunoslav Rendulić osvrnuo se u videointervjuu za gol.hr na čudesnu pobjedu Zrinjskog protiv favoriziranog AZ Alkmaara u Konferencijskoj ligi.

Nizozemci su na poluvremenu vodili s 3:0 i mnogi su mislili da će lako protutnjati kroz Mostar. Slavni nizozemski trener Dick Advocaat kao stručni komentator komentirao je utakmicu. Već u prvom dijelu podcjenjivački je otpisao Plemiće, najblaže rečeno. Bolji opis bi bio da ih je izgadio i popljuvao na pasja kola.

Krunoslav Rendulić o podcjenjivačkim izjavama slavnog Dicka Advocaata

''Nevjerojatno je da ovakvim momčadima uopće dopuštaju da igraju u europskim kupovima...'' rekao je, među ostalim, bivši izbornik Nizozemske, Srbije, Belgije i Rusije.

Rasplet znamo. Zrinjski je u drugom dijelu izveo čudesan preokret, pobijedio 4:3 i šokirao Nizozemsku. Cijela Europa brujala je o toj utakmici, može se reći neviđenom preokretu jer ga je izvela momčad koja je na papiru bila autsajder.

Krunoslav Rendulić Krunoslav Rendulić (Foto: GOL.hr)

Vjerojatno su već puno puta pitali što ste rekli igračima Zrinjskog na poluvremenu i kako ste ih uspjeli mentalno podići da izvedu doista spektakularan preokret. Jeste li možda čuli što je Advocaat govorio na televiziji tijekom prvog poluvremena? To su odmah prenijeli mnogi portali, možda vam je netko prenio.

Zrinjski izveo čudesan preokret protiv AZ Alkmaara

„Ma, jesam, dođe to do tebe, htio ti to ili ne. Čovjek se zaletio, to je bilo evidentno poslije utakmice. OK, mi jesmo to prvo poluvrijeme izgledali kako smo izgledali, nismo izgledali bajno, to treba priznati. Izgledali smo jako loše. No drugo poluvrijeme smo izgledali fenomenalno, kao da je izašla druga momčad na teren. Naravno da se poslije čovjek ugrize za jezik kada tako izletiš, na kraju se to sve okrene naglavačke. Ali, dobro, to je nogomet.“

Ne zamjerate mu na podcjenjivačkim izjavama.

„Pa, nemam mu što zamjeriti. Ajde, možda je malo ispalo nespretno jer je to čovjek s iskustvom. Koliko ima godina, 75 ili 76, prošao je puno toga u karijeri. Još jedan dokaz da čovjek uči dok je živ.“

Drago nam je da je to naučio na Zrinjskom, da nije bilo na nekom drugom.

„Da, dobro, svima nam je drago, ha, ha, ha…“, našalio se Rendulić.

Što je još bivši trener Zrinjskog rekao o utakmici s Alkmaarom pogledajte u videoprilogu.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider