Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima li BiH mladih nada?

Zbog čega su Zmajevi dotakli dno i je li taj pad opravdan? "Džeko u godinama, a Pjanić…"

Krunoslav Rendulić u velikom videointervjuu za gol.hr govorio je i bosanskohercegovačkom nogometu i zbog čega je nogometna reprezentacija te zemlje doživjela tako drastičan pad…

Bivši trener mostarskog Zrinjskog Krunoslav Rendulić prokomentirao je za gol.hr i situaciju bosanskohercegovačkoj reprezentaciji i je li bio u kombinacijama za novog izbornika BiH Zmajeva.

Zbog čega se dogodio tako drastičan pad bosanskohercegovačke reprezentacije, koja je još do prije nekoliko godina imala priličnu dobru momčad i ozbiljno je konkurirala za plasman na najveća natjecanja, a u posljednje vrijeme reda loše rezultate i daleko je od plasmana na najveće turnire? Je li domaća liga toliko loša da ne može isproducirati kvalitetnije igrače ili je nešto drugo posrijedi?

"Ja bih rekao da nije u pitanju liga s obzirom na to da svi ti reprezentativci dolaze iz inozemnih klubova. Očito su tu neki dublji problemi. Ako znamo kako država funkcionira, sve se to prelijeva i reflektira i na sport, odnosno nogomet. Ako tako država funkcionira, onda ne može drukčije ni Savez. Treba tu zadovoljiti puno apetita i kriterija, što u konačnici sigurno nije dobro. Trebaju igrati najbolji i najspremniji. Jedini kriteriji za slaganje momčadi mora biti: možeš ili ne možeš. Tako da mi se čini kako tu ima najviše problema."

Krunoslav Rendulić Krunoslav Rendulić (Foto: GOL.hr)

Čini mi se da je pad ipak predrastičan, bez obzira na sve probleme o kojima govorite.

"U jednom periodu dolazi do smjene generacija. Događa se silom biologije. Džeko je ušao u godine, Pjanić je nešto mlađi, ali ja bih rekao da ne igra na ozbiljnom nivou od Juventusa, to je već nekoliko godina. A njih dvojica su bili stožerni igrači te reprezentacije. No kada pogledate gdje ti igrači sve igraju, ne bih rekao da je taj pad toliko opravdan. To su sve dobri mladi igrači. Poslije ovih kvalifikacija, ja mislim da će se krenuti u tom nekom smjeru. To je moje mišljenje, ne moram biti u pravu, ali realno stanje stvari je da se okrenu mlađim snagama, da se pomladi reprezentacija i da se krene u novi ciklus."

Jeste li bili u kombinacijama za novog izbornika? Bilo bi logično da jeste nakon svih ovih uspjeha sa Zrinjskim…

"Koliko ja znam, ne."

A u nekoj budućnosti…

"Pa, nikad se ne zna što nosi sutra", kazao je Rendulić, a što je još govorio o bosanskohercegovačkom nogometu pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider