Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacija iz Mostara

Hrvatski trener koji je šokirao Europu otkriva: "Čuli smo što je pričao slavni Nizozemac, ugrizao se za jezik"

U velikom videointervjuu za gol.hr trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić govori o mostarskom klubu i njegovim vjernim navijačima, vrućem gradskom derbiju s Veležom, braći Mamić i njihovom mogućem utjecaju, podcjenjivačkim izjavama Dicka Advocaata, čudesnom preokretu protiv AZ Alkmaara, gostovanju u Birminghamu kod Aston Ville, igračkim i trenerskim kolegama - Sergeju Jakiroviću i Zoranu Zekić - Dinamu, Hajduku, Rijeci i hrvatskoj reprezentaciji…

Najbolji dokaz da je Krunoslav Rendulić, među prijateljima i hrvatskim novinarima najpoznatiji kao Rendula, ostavio dobar dojam u Mostaru i čitavoj Bosni i Hercegovini.

„Treneru, može selfi, mi smo navijači Zrinjskog u Zagrebu“, upitali su Danijel i Franjo, konobari u obližnjem kafiću kod Nove TV u Buzinu, koji su prišli za naš stol i zatražili fotografiranje. Dobili su i više nego što su se nadali.

Uzeli su kratku pauzu i malo popričali s s trenerom hit-momčadi šire regije, a bogme se o njoj pričalo i po Europi kada je senzacionalno okrenula 0:3 u 4:3 protiv AZ Alkmaara  nedavno u Konferencijskoj ligi, te odolijevala moćnoj Aston Villi do posljednjih sekundi u Birminghamu, praćena sjajnim navijanjem oko tisuću vjernih navijača, koji su impresionirali Engleze na Villa Parku.

Krunoslav Rendulić Krunoslav Rendulić (Foto: GOL.hr)

„Čulo se za Zrinjski i na Bliskom istoku“, otkriva Rendulić da su dobili čestitike i pozive podrške i iz tog bremenitog i napaćenog dijela svijeta.

Nogomet čini čuda, pa su tako mnogi zvali i čestitali Mostarcima iz Izraela, Saudijske Arabije i Irana. Mnogi su u Europi i svijetu tek nedavno čuli za Zrinjski, a Rendulu i Plemiće najviše će pamtiti čuvani nizozemski stručnjak i trenutačni stručni komentator Dick Advocaat, koji ih je na poluvremenu utakmice s AZ Alkmaarom izgadio na pasja kola, a na kraju je utakmice progutao knedlu veličine tamića, da ne kažemo nešto sočnije u skladu njegova imena.

Rendulić otkriva da su komentari slavnog Nizozemca došli do njega i momčadi na poluvremenu te da im je probudio inat u nastavku utakmice.

„To vam je nogomet! Čak i tako iskusan trener, mislim da ima 76 godina, može se ugristi za jezik“, smije se Rendula, koji je tiha strana nogometa. Kao Škoda Octavia. Malo troši - puno daje, kako je onomad lucidno primijetio talentirani i vispreni kolega Vlado Boban u svojim bezvremenskim Kultnim likovima HNL-a.

Krunoslav Rendulić s navijačima Zrinjskog u Zagrebu Krunoslav Rendulić s navijačima Zrinjskog u Zagrebu (Foto: GOL.hr)

Ja sam nekoć potegao sličnu usporedbu s Fabijom, koju sam vozio tamo davno dok sam s Rendulom radio veliki intervju uoči okršaja Kamen Ingrada sa slavnim Schalkeom. Nedavno prođe 20 godina od te mitske utakmice s njemačkim Rudarima. U stoj momčadi Rendulić, Zekić i Jakirović, a sada vode Zrinjski, Osijek i Dinamo.

„Smoje je pomoćnik Zekiću, Galinović je u Cardiffu, Kopunović u Spartaku iz Subotice…“, nabraja naš gost, koji je u velikom videointervju za gol.hr puno toga zanimljivog ispričao na temu Zrinjskog, vrućeg gradskog derbija s Veležom, braće Mamić i njihova mogućeg utjecaja u mostarskom klubu, Advocaata, AZ-a, Legije, Astone Ville, Jakirovića i Zekića, Dinama, Hajduka, Rijeka i Vatrenih te još mnogočega.

Pogledajte Rendulićev veliki videointervju za gol.hr u prilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider