Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KULTNI LIKOVI HNL-A

Čovjek koji će obaviti svoj posao, šutke i kvalitetno

Zanimljivo je da u našim Kultnim likovima praktički nema nijednog desnog beka, ali zato imamo nekoliko ljevaka. Mislim da ta karizma ljevaka seže od malih nogu kad kažu za nekog klinca „dobar je, ljevak je“, odmah mu pridaju više pozornosti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva i pol. Toliko smo do sada imali lijevih bekova u rubrici Kultni likovi HNL-a. Bakir Beširević, Kristijan Polovanec i ovih pola je za Matu Neretljaka. Labud je znao tu i tamo ploviti po lijevoj strani. Jedan od onih koji je plovio neprimjetno, tiho, a učinkovito je definitivno Krunoslav Rendulić.

Znate li na koga me podsjeća Rendulić? Na onu priču kad ti dosade izlasci pa se želiš oženiti i skrasiti. Onda kažeš najboljem prijatelju:

''Stari, znaš ono karavan, dvoje djece, zlatni retriver i stambeni kredit.''

Dobar dio nas svede se na ugodnu kolotečinu jednog dana. Na ravnu konstantu. Ne da nam se iskakati iz tračnica, baš poput nogometa Krune Rendulića. Nema spektakla ni dolaska sa šanka na teren. Samo čovjek koji će obaviti svoj posao. Šutke i kvalitetno. Na primjer, zatvoriti dijagonalu i centrirati, probiti stranu kad se za to ukaže prilika. Da je Luis Ibanez pročitao ovu rečenicu. tko zna gdje bi mu bio kraj.

''Ne pušim, ne pijem alkohol, zato toliko dugo trajem'', pričao je u 39. godini dok je igrao posljednju sezonu respektabilne karijere u 2. HNL u dresu Lučkog.

Od Belišća do Irana

Rođeni Vinkovčanin omladinski je pogon odradio u Osijeku u kojem je upisao prve HNL korake. A znate kako je na istoku Hrvatske, ako nisi dobar ili ako te ne vole u Gradskom vrtu - produžiš 20 kilometara južno u Vinkovce ili tridesetak kilometara sjevernije u Belišće. Kruno je izabrao Belišće.

Iako je Osijek tamburao Rudiku Vidu i društvo i sa 7:2 u HNL-u, za Rendulića je Belišće bila prilika da se etablira na tada vrlo jakoj HNL sceni. I naravno - uspio je. Da nije, ne bi ni gostovao u našoj rubrici.

Svugdje standardan i dobar, ali daleko od pravog transfera. Zapravo, čudno za dobrog i pouzdanog ljevaka. Promašio je nažalost sa Zagrebom priliku da dođe do titule, otišao je iz redova pjesnika sezonu prije.

No, znate li tko je kao kapetan predvodio Kamen Ingrad pred naletima Geralda Asamoaha i društva iz Schalkea u požeškoj dolini? Krunoslav Rendulić. Kad su se uz njega poredali Damir Vuica, Šime Kurilić, Ivo Smoje ili Radoslav Gusić, nije bilo mrdanja. Znate li tko je predvodio Lučko na Poljudu 2012. s gotovo 40 godina u povijesnoj pobjedi tog kluba protiv Hajduka 2:1? Da, Krunoslav Rendulić.

Da je „skroz unutra“ Rendulić je pokazao i pred kraj karijere. Naravno, krenuo je u lov na trenerske licence, prepustio Jakovu Suraću titulu prvog Jeremije HNL-a i zapalio u iransku ligu. Trenutno radi kao pomoćnik Dragana Skočića u Fooladu.

Rendulić je tiha strana nogometa. Kao Škoda Octavia. Malo troši - puno daje. Ako će takav biti i kao trener jednoga ćemo dana imati i Rendulića u Kultnim likovima i kao trenera...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider