Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi posao

Povratak Krune Jurčića: Trofejni trener Dinama preuzima ambiciozni klub!?

Bivši trofejni trener Dinama Krunoslav Jurčić blizu je novog angažmana, javljaju egipatski izvori…

Krunoslav Jurčić (Foto: Krajac Damir / CROPIX)

Krunoslav Jurčić blizu je preuzimanja trenerske klupe Pyramids FC-a, egipatskog kluba koji je u sezoni 2019./2020. vodio bivši hrvatski izbornik Ante Čačić.

Ladislav Almasi Osijek službeno predstavio svog novog Laciku divider

To je informacija koja mi je pristigla iz egipatskih izvora, točnije od dugogodišnjeg kolege i poznatog egipatskog novinara Magdyja Salame.

Kolega ističe da još ništa nije službeno, ali i da neki egipatski mediji tvrde da je Jurčić praktički već sve dogovorio s Pyramidsom te da je pitanje trenutka kada će vijest biti objavljena.

Jurčić preuzima egipatski Pyramids!?

Jurčić bi trebao zamijeniti portugalskog stručnjaka Jaimea Pacheca, koji je na klupi kairskog kluba od siječnja prošle godine, a danas je objavljeno priopćenje da je došlo do sporazumnog raskida ugovora sa 65-godišnjim Portugalcem.

Mihajlo Mudrik Chelsea se blamira, a skupi Ukrajinac svađa se s navijačima: "Ti protiv mene u deset tisuća funti!" divider

Egipćani su objavili da će prijelazno rješenje biti domaći stručnjak Mahmoud Fathallah dok se ne pronađe novi trener.

Pyramids je trenutačno četvrti na ljestvici egipatskog prvenstva i zaostaje tek dva boda za vodećim ZED FC-om, no ima i dvije utakmice manje. Do smjene Pacheca došlo je nakon iznenađujućeg poraza od Al-Masryja u četvrtfinalu egipatskog Liga kupa.

Visoke ambicije

Radi se o klubu koji očito ima visoke ambicije. Još nikada nije bio prvak Egipta, no prošle i pretprošle sezone osvojio je drugo mjesto i namjere su mu jasne. Radi se o vrlo mladom klubu.

Osnovan je 2008. kao Al-Assiouty Sport u Beni Suefu. Međutim, u međuvremenu je promijenio vlasnika te je premješten u Kairo 2018. i preimenovan u Pyramids FC. Domaće utakmice igra na stadionu koji se zove „30. lipanj“ kapaciteta 30 tisuća mjesta, a izgradile su ga egipatske protuzračne snage.

Jose Boto Sportski direktor Osijeka o stanju u HNL-u: "Hajduk i Dinamo pobjeđuju na račun dresa, nama nedostaje taj mentalitet" divider

Jurčić bi se na taj način vratio u trenerski posao nakon trogodišnje pauze. Posljednji klub koji je trenirao jest Al-Nassr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. S njim je osvojio tamošnji Liga kup.

Trofejni trener Dinama

Jurčić je u tri navrata bio trener Dinama. S Modrima je osvojio tri naslova hrvatskog prvaka, a u sezoni 2011./2012. uveo ih je u Ligu prvaka.

Brončani hrvatski reprezentativac u posljednje vrijeme medijski se aktivirao nakon što je dvije-tri godine izbjegavao javne nastupe. Bio je to svojevrsni signal da je napunio baterije i ima namjeru vratiti se trenerskom poslu.

Jurčić dobro poznaje arapski svijet. Bio je trener i trenutačno jako poznatog saudijskog Al-Nassra, a prije toga je radio za Saudijski nogometni savez na mjestu šefa stručne grupe za razvoj mladih igrača. Potom je prešao u Ujedinjene Arapske Emirate. Prvo je bio trener Baniyas Cluba iz Abu Dhabija, a zatim je preuzeo Al-Nassr iz Dubaija, koji mu je i posljednji klub koji je vodio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider