Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLOVAČKA NAPAST U NAPADU

Osijek službeno predstavio svog novog Laciku

Slovački napadač Ladislav Almasi i službeno je postao članom Osijeka minimalno do kraja ove sezone.

Ladislav Almasi (Foto: NK Osijek)

Kao što je i najavljivano, Jose Boto odradio je svoj prvi posao kao sportski direktor NK Osijeka te je u klub kao napadačko pojačanje doveden nogometaš s pedigreom, mladi napadač s devet nastupa za reprezentaciju Slovačke, Ladislav Almasi.

Dino Perić Jakirović saznao koliko će biti bez braniča i hitno krenuo u lov na pojačanja divider

On dolazi iz češke Banik Ostrave na posudbu do kraja sezone te bi trebao igrati itekako bitnu ulogu u ostvarivanju osječkih ovosezonskih ambicija. U slučaju da zadovolji, Osijek će imati priliku njegov ugovor otkupiti.

Mierez napokon dobio društvo i konkurenciju

Također je ovo jako bitan posao jer je dovedena kvaliteta na poziciju gdje je klub praktično od samog početka sezone, odnosno od ozljede Kristijana Fućka, bio samo na Ramonu Mierezu. Često su se našli u situacijama gdje bi im dobro došlo drugo rješenje u napadu, ali njega nisu imali.

24-godišnjeg 196 centimetara visokog Almasija jako dobro pamtimo i iz susreta protiv naše reprezentacije, budući da je u Osijeku već zaigrao protiv Vatrenih i asistirao u susretu na Gradskom vrtu koji je u jesen 2021. godine završio rezultatom 2:2.

Prije dvije sezone drugi strijelac češke lige

Ove sezone Almasi je u svojevrsnoj golgeterskoj krizi te je u češkom prvenstvu postigao tek jedan pogodak, no u Osijeku se nadaju da bi se mogao probuditi. 

Jose Boto Sportski direktor Osijeka o stanju u HNL-u: "Hajduk i Dinamo pobjeđuju na račun dresa, nama nedostaje taj mentalitet" divider

Svoju najbolju sezonu odigrao je 2021./22, kad je u 38 nastupa za Banik postigao 16 pogodaka. Bio je te sezone drugi strijelac Fortuna lige.

U Osijeku će Ladislav, oliti Laci kako mu glasi nadimak, nositi broj 99 na dresu. Osijek ima svoj novog Laciku, ovog puta u napadu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider