Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OPASAN NA VIŠE NAČINA

VIDEO Novo Osijekovo pojačanje svojevremeno je ugrozilo put Vatrenih u Katar: Prisjetite se njegove asistencije u Gradskom vrtu

Ladislav Almasi ozbiljno je napadačko pojačanje, ne samo za Osijek nego i za cijeli HNL.

Početkom idućeg tjedna u Osijeku bi sve poslove koji se tiču transfera na Opus Arenu trebao odraditi Ladislav Almasi.

Riječ je o 24-godišnjem napadaču Banik Ostrave, a donedavno i slovačkom reprezentativcu, koji se nada što prije vratiti u nacionalni dres.

Stilom podsjeća na Haalanda

196 centimetara visok Almasi na prvu, prije svega konstitucijom, dugim korakom i zapravo kompletnim kretanjem, podsjeća na Erlinga Haalanda. Naravno, ovo nisu nikakve usporedbe s norveškim strojem, nego jednostavno iznošenje činjenice da se radi o tom nekom modernom novom tipu napadača, koji je kombinacija visine, fizičke snage, ali i brzine.

Almasi je napadač koji traži prostor i priliku za što bolji udarac prema golu, čime pokušava poništiti svoje ipak nešto slabije tehničke karakteristike. Igra glavom ipak mu je forte i tako postiže većinu pogodaka. 

Najbolju sezonu imao je 2021./2022., kad je postao i standardni reprezentativac Slovačke te nastupio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Katru, gdje je nastupio u devet utakmica.

Vatreni ga ne pamte po lijepom

Najviše se iskazao pred njihov sam kraj, kad je stvorio probleme našim Vatrenima. U svom drugom nastupu i prvom startu u nacionalnom dresu asistirao je za pogodak kojim su Slovaci poveli 1:2 i time našim reprezentativcima ugrozili put u Katar.

Utakmica je završila 2:2, a svi se sjećamo kako nam je nakon toga trebala ona splitska pobjeda protiv Rusa, koju smo u pravoj drami i izborili te otišli na još jedno nezaboravno prvenstvo. No jako smo dobro zapamtili Almasija, koji nam je na osječkom terenu nanio podosta muka.

Njegovu asistenciju i Haraslinov pogodak možete vidjeti u glavi teksta.

Planirana zamjena za Miereza

Almasi će sad pokušati nastaviti zabijati u Osijeku, no ovog puta na Opus Areni, ali navijači Bijelo-plavih nadaju se da će biti poprilična napast na svim ostalim HNL terenima.

Iz Češke dolazi na posudbu s opcijom otkupa ugovora, koja će se odraditi ako se Almasi potvrdi kao dostojna zamjena Ramonu Mierezu. Argentinčevu stažu u Osijeku polako se bliži kraj, odnosno klub će ga naljeto gotovo sigurno pokušati prodati.

Hoće li argentinsku napast zamijeniti slovačka, saznat ćemo s vremenom, no nama se čini da je Osijek, unatoč njegovoj lošijoj formi ove sezone, ubo kapitalca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider