Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Proslavio 34. rođendan

Čop za Dnevnik Nove TV o troboju za naslov prvaka: "Svaka čast Rijeci, ali..."

I dok naši najjači klubovi love pojačanja, Lokomotiva i dalje rasprodaje svoje najbolje igrače i opet se uporno drži sredine ljestvice. U nastavku sezone pobijedili su i Dinamo i Goricu, i to uz četiri pogotka Duje Čopa Preporođeni napadač baš je ovog četvrtka 1. veljače proslavio 34. rođendan.

Svoj 34. rođendan Duje Čop dočekao je u sjajnom raspoloženju, u dresu Lokomotive kao da proživljava novu mladost.

Nakon višemjesečnog izbivanja iz nogometa Čop se tek kasno u sezoni priključio Lokomotivi i u siječnju je procvjetao. Zabio je hat-trick Dinamu pa onda i pobjednički jedanaesterac Gorici, za dva slavlja na startu.

Lani junak Šibenika, sad Lokomotive

Prije preporoda u Lokomotivi Čop je u travnju prošle godine bio junak dana u Šibeniku. Zabio je za izbacivanje Dinama i plasman u finale kupa. Ali nakon toga sve je krenulo nizbrdo! Nizali su se porazi, Čop je završio na ledu, pa bez kluba, a Šibenik ispao iz lige.

Čop je igrao za brojne klubove širom Europe: u Belgiji, Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Sloveniji. Uvjerljivo najviše golova zabio je za Dinamo: 61 u 124 utakmice! Za matični Hajduk postigao je 11 pogodaka u 47 utakmica.

S obzirom na ovosezonsku neizvjesnu utrku utroje za naslov prvaka, evo i njegove prognoze:

"Svaka čast Rijeci, radi odličan posao, ali prednost dajem Hajduku i Dinamu. Bit će neizvjesno do posljednjeg kola."

Lokomotiva, s uvjerljivo najmlađom momčadi u ligi, sutra igra protiv Varaždina. Kuriozitet je da su igrali neriješeno posljednjih pet međusobnih utakmica!

Duje Čop i Lokomotivin dječji vrtić zasad drže peto mjesto u HNL-u. A i četvrti Osijek bježi im samo tri boda. Kako je Lokosima krenulo, ni to im nije nedostižno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider