Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hat-trick napadača Lokse

Dinamo po Jakirovićevu guštu osramotio se na premijeri: Čop bez milosti protiv bivšeg kluba

Hrvatski prvak Dinamo na početku drugog dijela sezone poražen je od Lokomotive 3:0.

Galerija Dinamo - Lokomotiva Duje Čop Duje Čop +2 Duje Čop

Nastavak hrvatske nogometne sezone otvoren je velikim iznenađenjem. U odgođenom susretu 4. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je na stadionu Maksimir pobijedila Dinamo s 3:0 i tako ugrozila ambicije Modrih u borbi za naslov prvaka. 

Junak susreta bio je Duje Čop, koji je hat-trickom potopio Modre golovima u 5., 7. i 87. minuti.

Arber Hoxha Bizarna situacija na Maksimiru: Ovi igrači Dinama su odigrali dvije utakmice u istom kolu divider

Momčad Sergeja Jakirovića krenula je u lov na Hajduk, za kojim zaostaje sedam bodova, odgođenom utakmicom protiv Lokomotive. Lokosi su trebali dočekati Modre na Kranjčevićevoj, ali zbog lošeg stanja travnjaka utakmica se igrala na stadionu Maksimir nakon zamjene domaćinstva.

Dinamo je imao priliku probiti se na drugu poziciju i smanjiti zaostatak na četiri boda uz još jednu utakmicu manje, ali nije uspio. Lokomotiva je šokirala aktualnog hrvatskog prvaka s dva gola u prvih sedam minuta, nakon čega se momčad Silvija Čabraje znalački obranila i u samoj završnici trećim golom potvrdila pobjedu.

Dinamo je otvorio susret poletno i razigrano. Modri su u prve tri minute imali dvije lijepe prilike, oba je puta pucao Arijan Ademi. Prvi put pored gola, dok je u drugom pokušaju lopta završila u rukama Nikole Čavline. Međutim, već u petoj minuti Lokomotiva je povela. Ubacio je Silvio Goričan iz slobodnog udarca, a Duje Čop glavom savladao Danijela Zagorca, koji je mogao i bolje reagirati.

Dinamo praktično nije ni krenuo s centra, a opet je Čop zabio. Pogriješio je Josip Mišić u veznom redu, Goričan opet asistirao, a Čop majstorski savladao Zagorca za 2:0 nakon svega sedam minuta igre.

Josip Brekalo Gotova je transfer saga: Josip Brekalo se vraća u Dinamo, ovo su detalji divider

Do nove prilike Dinama morali smo čekati do 29. minute, kada je novo pojačanje Arber Hoxha povratnom loptom uposlio Brunu Petkovića, koji je loše pucao. U 37. minuti zaprijetio je i Takuro Kaneko, ali nije bilo prave opasnosti za suparnička vrata. Najbolju priliku u prvom dijelu Dinamo je imao u sudačkoj nadoknadi kada je u gužvi pucao Mauro Perković, ali je Čavlina sjajno reagirao.

Na početku drugog dijela Jakirović je u igru uveo još jednog napadača, Frana Brodića, a dvije minute kasnije Dinamo je imao lijepu priliku, no Petković je promašio cijeli gol iz blizine. Dinamo je pojačao ritam i u nastavku se igralo praktički pred vratima Lokomotive.

U 67. minuti gosti su opasno visjeli, Mišić je ubacio iz kornera, no kapetan Ademi pogodio je prečku. Sandro Kulenović i Robert Ljubičić bile su posljednje nade Sergeja Jakirovića da u utakmici može barem do boda nakon što su ušli 15 minuta prije kraja, međutim nije bilo pomaka.

Duje Čop VIDEO Pogledajte kako je Čop šokirao Maksimir: Zabio hat-trick Dinamu divider

U 87. minuti Špikić je mogao vratiti Dinamo u život, išao je sam na golmana, ali umjesto udarca dodao je loptu u sredinu - nikome. U kontri koja je uslijedila Čop je trećim golom na utakmici zaključio priču.

Hajduk vodi na ljestvici s 41 bodom, Rijeka ima 35, a Dinamo 34 boda, no Rijeka i Dinamo imaju i susret manje. Lokomotiva je šesta s 24 boda. Na začelju je Rudeš sa svega četiri boda.

REZULTATI - 4. kolo:

Dinamo - Lokomotiva 0:3 (Čop (5, 7, 87)

U srijedu:

Gorica - Rijeka

 

Sastavi:

 Tablica Prve HNL:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider