Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zoki likuje

Znakovita poruka Jurčiću i Tancu: 'Ova momčad ima puno veću vrijednost!'

Zoran Mamić došao je nasmiješen na press konferenciju nakon remija s PSV-om. Vidjelo se da je bio iznimno zadovoljan izdanjem svoje momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čestitao bih i zahvalio se dečkima na jako dobroj utakmici. Ispunili su sve zahtjeve koje smo postavili pred njih što se tiče igre, ali nažalost nismo poentirali i odnijeli tri boda. No, vratili smo se na dobar put", kazao je Mamić u uvodu.

>> Dinamo propustio pobijediti PSV, Soudani upropastio priliku utakmice! 

>> Zoran Mamić osokoljen bodom poručio: Sigurno ostajem do zime!

Što se dogodili u četiri dana otkad ste sjeli na klupu da je momčad tako dobro reagirala?

"To morate pitati dečke. Dali smo im puno pažnje, puno smo pričali, razgovarali, pokušali dokučiti gdje je problem. I evo, to je donijelo rezultat."

Dinamo je pod vašim vodstvom odigrao već dobru utakmicu. Nije li vam to znakovito?

"Ma, dobro, prvi mačići se bacaju vodu. Ovo su već drugi? A dobro...", nasmijao se Mamić pa nastavio:

"Sretan sam što je momčad dobro reagirala, ali to nije zasluga samo stručnog stožera nego i igrača. Njima idu najveće zasluge."

Je li vam sada žao što niste nastavili voditi momčad nakon utakmice s Austrijom u Beču?

"Teško je to reći u ovom trenutku. Ali, evidentno je da ova ekipa ima puno veću vrijednost nego što je pokazivala do sada."

'Ova momčad nije ista sa Sammirom i bez njega'

Vjerujete li da možete izboriti proljeće u Europi?

"Sportski je nadati se. Ova momčad ima kvalitetu. To nije sporno. Doduše, imamo problem s kadrom, napale su nas ozljede. Sammir je u poluvremenu primio blokada, ali je htio igrati i dalje. Ipak nije mogao, ali taj detalj pokazuje kakva je atmosfera u svlačionici. Nadam se da će Sammir biti dobro, netko mu je nagazio na stopalo, to zna biti jako neugodno. Ova momčad sa Sammirom i bez njega nije istina."

Mamić je pohvalio cijelu momčad, no ipak je izdvojio neke pojedince...

"Posebne čestitke Brozoviću, Antoliću i Ademiju. Vezni red je iznio utakmicu. Odigrali su jako dobro."

Sammir je igrao u špicu. Hoće li ostati na toj poziciji pod vašim vodstvom?

"Ovo nije prava Sammirova pozicija. Ovakav protivnik iziskuje malo drugačiju postavu. Svi znamo da Sammir ne igra na toj poziciji. Mi imamo tri jako dobra napadača koji zaslužuju igrati."

Trener PSV-a Phillip Cocu priznao je da je zadovoljan s bodom. Je li vam to najveći kompliment?

"Sigurno jeste. Vjerojatno je procijenio stanje na terenu. Imali smo jako dobru igru u prvom poluvremenu, dobro smo stajali na terenu, pokrivali suparnika. U drugom dijelu oni su podigli svoju igru, nismo mogli nositi tempo iz prvog, iako nismo ni puno popustili. Poremetila nas je u našem planu ozljeda Sammira. Addy je isto ozlijeđen, problem s aduktorom, odigrao je također odlično."

U sljedećom kolu Dinamo gostuje u Eindhovenu.

"Ludogorec je prvi u skupini s 9 bodova, zaostajemo tri boda za PSV-om, tako da nam treba pobjeda u Eindhovenu. Nećemo se tako lako predati", zaključio je Mamić.

Tko je po vama bio bolji u 3. kolu Europa lige, Rijeka ili Dinamo?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider